Inzet op innovatie werpt zijn vruchten af – Gilde Buy Out Partners stapt in als aandeelhouder Esdec

Amsterdam, 26 maart 2018 – Op 22 maart is Gilde Buy Out Partners toegetreden als nieuwe aandeelhouder in Esdec. Esdec ontwikkelt, produceert en levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op alle type daken. De snelle groei en het innovatieve karakter van Esdec heeft er toe geleid dat Gilde, samen met het huidige management, een belangrijke rol wil spelen bij de groeiambities van het bedrijf. In de transactie worden de aandelen van investeringsmaatschappijen Holland Venture en Dolfin Capital overgenomen.

Esdec speelt, met haar innovatieve montage systemen, slim in op de groeiende vraag naar zonne-energie. In 2017 groeide de productie van zonne-energie met maar liefst 40%. De inzet op innovatie bleef niet onopgemerkt, zo won Esdec in 2017 de Solar Innovation Award 2017 en werd het bedrijf genomineerd voor FD Gazellen 2017.

Innovatie
Investeren in innovatie is key voor Esdec. “De continue drang naar slimmere, betere en snellere oplossingen voor onze klanten is onze grote drijfveer. Elke dag weer.”, vertelt Stijn Vos, CEO en medeaandeelhouder Esdec. Om de positie als marktleider te behouden, draait de innovatiemotor op volle toeren. Zo introduceert Esdec deze maand wederom een aantal nieuwe producten, is het managementteam versterkt door een directeur Techniek & Innovatie, het R&D team uitgebreid van 2fte naar 10fte en is Esdec druk bezig met de realisatie van een innovatiecentrum van ruim 1000m2. Daarbij is het gehele personeelsbestand in 2 jaar verdrievoudigd. Vos voegt toe: “Samen met Holland Venture en Dolfin Capital hebben we de marktpositie sinds 2015 flink verstevigd. Ik ben hen dan ook dankbaar voor de bijdrage die zij hier aan hebben geleverd zodat Esdec klaar is om met Gilde de volgende fase in te gaan.”

“Esdec valt op door haar sterke producten en snelle groei. We zijn onder de indruk van wat het management team, samen met Dolfin en Holland Venture, de afgelopen jaren heeft bereikt en van de innovaties die nog steeds worden gedaan. We zien volop mogelijkheden om nu in de volgende fase voor de onderneming samen met het management de groei verder te versnellen, in zowel de EU als in de VS en zowel organisch als door middel van acquisities.”, aldus Maurits Boomsma, Partner bij Gilde Buy Out Partners.

Internationale sales
In een snel groeiende markt die oorspronkelijk gedreven werd door subsidies, echter nu opengebroken is door sterk dalende kosten van zonne-energie, focust Esdec zich op key markets: Benelux, Frankrijk, Scandinavië en VS. In de EU en VS heeft zij recent meerdere internationale sales managers aangenomen. “Onder leiding van Stijn Vos heeft Esdec de afgelopen jaren ongelooflijk veel bereikt. Dit blijkt uit de enorme uitbreiding van het (R&D) team, de gerealiseerde internationale expansie en de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand dat vier keer zo groot is als het oude. Het bedrijf is klaar voor de enorme groei die in de huidige markt mogelijk is. Wij wensen de nieuwe aandeelhouder Gilde heel veel succes met de volgende stap!”, zegt Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture.

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.