Investering Holland Venture versnelt groeistrategie Interhealth

Amsterdam, 1 augustus 2010 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in de innovatieve zorgonderneming Interhealth . Met deze investering kan Interhealth haar ambitieuze groeistrategie – de GGZ efficiënter én beter betaalbaar aanbieden – versneld gaan uitvoeren. Holland Venture breidt met deze investering haar positie in de zorgmarkt verder uit.

Interhealth is een innovatieve zorgonderneming met de dochterorganisaties Mentaal Beter en Innohealth. Mentaal Beter is een klantgerichte aanbieder van ambulante geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De onderneming biedt met meer dan 400 psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, hooggekwalificeerde GGZ-behandelingen via ruim 100 kleinschalige vestigingen verspreid over heel Nederland. Door gebruik te maken van e-health programma’s en hoogwaardige kwaliteitsmetingsystemen, die Interhealth met de dochterorganisatie Innohealth ontwikkelt en op de markt brengt, is Mentaal Beter uitstekend in staat om persoonlijke hulp te bieden, veelal doeltreffender en efficiënter dan de traditionele GGZ-aanbieders vanwege de voorsprong die Mentaal Beter heeft met resultaatmetingen. Mentaal Beter is in 2004 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een onderneming met ruim EUR 25 miljoen omzet.

Martin de Heer, voorzitter Raad van Bestuur van Interhealth: “De omvang van de GGZ sector groeit al jaren door de steeds toenemende vraag uit de samenleving. De sector staat voor de uitdaging om de kosten van de zorg te verlagen bij minimaal gelijkblijvende effectiviteit. Bij Interhealth combineren we persoonlijke behandelingen in de kleinschalige setting, die Mentaal Beter kenmerkt, met innovatieve e-health programma’s en outcome measurement van Innohealth. Wij zien veel mogelijkheden in deze combinatie en hebben grote ambities om de GGZ in Nederland verder te professionaliseren. Persoonlijke aandacht, kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit zijn hierbij onze speerpunten. In Holland Venture hebben we een partner gevonden die ons ondersteunt bij het realiseren van onze ambities, niet alleen met hun investering, maar ook met hun waardevolle netwerk in de zorgsector en hun kennis en ervaring met groeiende ondernemingen in veranderende markten.”

Ewout Prins, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Wij zijn zeer tevreden met deze investering daar deze uitstekend past bij de thema’s vergrijzing en deregulering uit onze investeringsfocus. De zorgsector is een sector in beweging, waarbij innovatieve ondernemingen zullen moeten helpen om de sector verder te professionaliseren. Een efficiëntere inrichting van processen met meer aandacht voor kwaliteit en transparantie van zorgresultaten zal leiden tot beter betaalbare zorg van hoge kwaliteit. In de GGZ zien wij Interhealth als een partij die leidend is op dit gebied; een partij waar anderen in deze branche een voorbeeld aan kunnen nemen.”

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981.. In haar 29-jarig bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn met uitgebreide kennis van financiering en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture neemt de zorgsector een steeds prominentere positie in. Het huidige fonds, met een omvang van 70 miljoen euro, richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.

Eerder investeerde Holland Venture in diverse andere zorggerelateerde ondernemingen, zoals HighCare, een human capital partner voor ziekenhuizen en AOV, een leverancier van hoogwaardige voedingssupplementen. Holland Venture verwacht in de nabije toekomst meer investeringen in deze sector te gaan verrichten.