Investeerder Holland Venture trekt EUR 55 miljoen aan voor nieuw private equity fonds

Amsterdam, 13 december 2016 – Holland Venture is een nieuw private equity fonds gestart. Het kapitaal is bedoeld voor middelgrote Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de sectoren Healthcare en Technology. De fundraising verliep voortvarend; binnen drie maanden was het streefbedrag van EUR 55 miljoen aangetrokken.

Actieve investeringsstrategie
Het nieuwe Holland Venture Ondernemers Fonds III heeft een vergelijkbare investeringsstrategie als de voorgaande fondsen. Ze investeert in groeiende middelgrote bedrijven die hun hoofdkantoor in Nederland hebben en actief zijn in de sectoren Healthcare en Technology. Met het fonds verstrekt Holland Venture financiering voor management buy-outs en groeikapitaal. Als betrokken aandeelhouder voegt ze waarde toe door naast geld ook kennis, netwerk en hands-on ondersteuning ter beschikking te stellen. Het fonds heeft zich ten doel gesteld om de komende jaren 10-12 investeringen te realiseren.

Ervaring en netwerk in Healthcare en Technology
Holland Venture is al sinds vele jaren actief in de sectoren Healthcare en Technology. Binnen Healthcare investeert ze zowel in medische technologie, zorgverleners als in leveranciers aan zorginstellingen. Recent ondersteunde ze bijvoorbeeld de buy-and-build van de tandartsenketen  RDW Tandartsen en de management buy-out van Humeca, dat producten voor behandeling van brandwonden ontwikkelt. In de Technology markt richt ze zich onder andere op software, security en big data oplossingen. Zo ondersteunt Holland Venture bijvoorbeeld de groei van Virtual Affairs, dat digital solutions voor banken en verzekeraars levert en de buy-and-build van security onderneming QSight IT.

Voortvarende fundraising
Gebaseerd op het positieve trackrecord van voorgaande fondsen was er grote belangstelling van zowel bestaande als nieuwe investeerders uit binnen- en buitenland. Daardoor werd het streefbedrag van EUR 55 miljoen snel bereikt en kon niet aan alle interesse gehoor gegeven worden. Investeerders in het nieuwe fonds zijn ondernemers (waaronder vele actief in Healthcare en Technology), family offices en institutionele beleggers. Met dit nieuwe fonds bedraagt het totale fondsvermogen onder beheer momenteel ruim EUR 100 miljoen. Voor de fondsmanager is dit het negende fonds sinds de oprichting in 1981.

Over Holland Venture
Holland Venture is opgericht in 1981 en daarmee één van de eerste onafhankelijke investeringsmaatschappijen in Nederland. In de afgelopen 35 jaar heeft zij op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse middelgrote ondernemingen geïnvesteerd. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en biedt hands-on ondersteuning aan de bedrijven waar zij in investeert.  Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren.