Investeerder Holland Capital haalt nieuw private equity fonds op van EUR 120 miljoen

Investeerder Holland Capital haalt nieuw private equity fonds op van EUR 120 miljoen

Amsterdam, 11 februari 2020 – Holland Capital  is een nieuw private equity fonds gestart. Het kapitaal is bedoeld voor groei- en buy-out investeringen in middelgrote Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de sectoren Healthcare en Technology.    

Actieve investeringsstrategie
De investeringsstrategie van het nieuwe Holland Capital Growth & Buy Out Fonds IV is vergelijkbaar met de voorgaande buy-out fondsen. Holland Capital investeert in groeiende middelgrote bedrijven die actief zijn in de sectoren Healthcare en Technology. Met het fonds wordt financiering voor management buy-outs en groeikapitaal verstrekt. Als betrokken aandeelhouder voegt Holland Capital waarde toe door naast geld ook kennis, netwerk en hands-on ondersteuning ter beschikking te stellen. Het fonds heeft zich ten doel gesteld om de komende jaren 12-15 investeringen te realiseren.   

Ervaring en netwerk in Healthcare en Technology
Holland Capital is sinds vele jaren actief in de sectoren Healthcare en Technology. Binnen Healthcare investeert ze zowel in medische technologie, zorgverleners als in leveranciers aan zorginstellingen. In de Technology markt richt ze zich onder andere op software, security en IT-dienstverlening.

Voortvarende fundraising
Gebaseerd op het positieve trackrecord van voorgaande fondsen was er grote belangstelling van zowel bestaande als nieuwe investeerders uit binnen- en buitenland. Daardoor werd het streefbedrag van EUR 120 miljoen snel bereikt en kon niet aan alle interesse gehoor gegeven worden. Investeerders in het nieuwe fonds zijn ondernemers (waaronder vele actief in Healthcare en Technology), family offices en institutionele beleggers. Met dit nieuwe fonds bedraagt het totale fondsvermogen onder beheer momenteel ruim EUR 220 miljoen. Voor de fondsmanager is dit het tiende fonds sinds de oprichting van de organisatie in 1981.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 39 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140+ Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.