Intercept zet in op internationale groeistrategie met Holland Capital

Intercept zet in op internationale groeistrategie met Holland Capital

Amsterdam / Zwolle,  11 januari 2021 – Intercept, een toonaangevende Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) ontvangt een substantiële kapitaalinjectie van Holland Capital. Intercept helpt Independent Software Vendors (ISV´s) met het cloudificeren van hun applicaties en software. De kapitaalinjectie stelt het bedrijf in staat haar productontwikkeling op te schalen en haar internationale groeiambities te realiseren.

Microsoft Country Partner of the Year 2020
Intercept is al jaren een erkende partner voor Microsoft en werd recent uitgeroepen tot Microsoft Country Partner of the Year 2020. De Cloud Solution Provider heeft zich volledig toegespitst op Microsoft Azure en is op dat gebied een van de meest prominente spelers in Europa. Intercept helpt met name onafhankelijke software leveranciers (ISVs) te transformeren en te moderniseren door software en applicaties naar de Azure-cloud te brengen. Bovendien helpt Intercept bedrijven met automatisering, ontwikkeling en beveiliging van software in de Microsoft Azure cloud.  

Producten en diensten voor ISV’s
Met Holland Capital kan Intercept haar product- en dienstenportfolio verder uitbreiden. Op dit moment levert Intercept al Azure Cloudify, Azure Datacenter transformatie, Azure workspace, Managed Security Services en Automation & Development. Intercept heeft meerdere producten in ontwikkeling om ISV’s verder te ondersteunen.

Internationale groeiplannen
De wereldwijde public cloud markt groeide de laatste jaren razendsnel. Internationaal is Amazon (AWS) de marktleider met 47% marktaandeel, Microsoft (Azure) is echter aan een inhaalslag bezig en groeit bijna twee keer zo snel als Amazon (62% vs 33% groei in 2019)*. In Nederland is Microsoft reeds de meest dominante speler (56% marktaandeel), gedreven door toename in de adoptie en gebruik van cloud -applicaties, -infrastructuur en -services (zoals Microsoft 365, Microsoft Azure, PowerApps  & Dynamics365). Daarnaast is er een sterk toenemende vraag  naar technologieën zoals AI, Machine Learning en 5G, die allemaal een cloud infrastructuur vereisen*.

Job Verhagen, CEO Intercept, zegt hierover “Met Holland Capital kunnen we onze productontwikkeling opschalen en onze internationale groeiambities realiseren. Holland Capital heeft expertise in het juist positioneren van snel groeiende bedrijven. Ze zijn dan ook een waardevolle partner in deze nieuwe groeifase van Intercept.”

Niels van Aalten, partner Holland Capital “De unieke positie van Intercept als dé Microsoft partner voor ISV’s, maakt het tot een zeer interessant bedrijf met veel groeipotentieel. We zijn er trots op dat we Intercept mogen ondersteunen in haar groei.”

Over Intercept
Intercept is opgericht in 2013 en specialiseert zich in Microsoft Azure oplossingen. De Cloud Service Provider uit Zwolle helpt software gedreven organisaties bij het digitaliseren en moderniseren van hun onderneming. In 2017 behaalde de organisatie als één van de eerste partners in Nederland de status van Microsoft Azure Expert Management Service Provider, een status die slechts tientallen bedrijven wereldwijd behaalden. Intercept is in 2020 uitgeroepen tot Microsoft Country Partner of the Year.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 14 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

*Bron: Gartner, https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2020-08-10-gartner-says-worldwide-iaas-public-cloud-services-market-grew-37-point-3-percent-in-2019