Inno4Life ontvangt financiering voor serialisatie in farmacie en internationale groei

BOM, TIIN Capital, Holland Venture en het Zeeuws InvesteringsFonds investeren in life science-machinebouwbedrijf.

Breda, 4 september 2017 – Inno4Life, machinebouwer in de life sciences-sector, ontvangt groeifinanciering van de Brabantse Ontwikkeling Maatschappij (BOM), Holland Venture, TIIN Capital en het Zeeuws InvesteringsFonds. Inno4Life gebruikt de investering onder meer voor de ontwikkeling van serialisatietoepassingen in verpakkingsmachines voor medicijnen en om de internationale groei van het bedrijf te versnellen.

Inno4Life biedt geïntegreerde maatwerkoplossingen en machines die tegemoetkomen aan de continu veranderende behoeften binnen de Life Sciences-sector, vooral in de farmaceutische en biotech-industrie. De machines en automatiseringsoplossingen van Inno4Life hebben onder meer betrekking op verpakkingsprocessen en track & tracing van geneesmiddelen. Inno4Life ontwikkelt en bouwt machines voor de top tien farmaceutische bedrijven wereldwijd. De organisatie biedt bedrijven uit diverse vakgebieden oplossingen als geautomatiseerde vulsystemen, beladingsystemen en past robot- en vision-technologie toe.

De farmaceutische industrie is continu in beweging. Fusies en reorganisaties zijn aan de orde van de dag, de mate van automatisering intensiveert, prijzen staan onder druk en wetgeving wordt steeds strikter. Johan Klootwijk, CEO Inno4Life: “Innovaties in productieprocessen zijn voor farmaceutische bedrijven noodzakelijk. Bedrijven hebben te maken met wetgeving die steeds verder wordt aangescherpt. Tegelijkertijd is er de noodzaak om efficiënter en effectiever te produceren dan concurrenten. Mede door deze ontwikkelingen is het essentieel dat specialistische toeleveranciers zoals wij voortdurend innoveren.”

Ewout Prins, managing partner Holland Venture, voegt toe: “Inno4Life heeft een visie op de Life Sciences markt die gebaseerd is op jarenlange ervaring van het management team. Wij hebben vertrouwen in de groeistrategie van de onderneming. Inno4Life heeft als jong en innovatief bedrijf, binnen een kennisintensieve niche markt, een onderscheidende strategische positie verworven waarbij zij levert aan de top 10 internationale farmaceutische bedrijven. Een indrukwekkende prestatie. In de huidige markt zien we een duidelijk momentum voor verdere groei en expansie en we kijken er naar uit Inno4Life hier actief bij te ondersteunen.”

Innovatie door nieuwe wetgeving
In 2019 dienen alle verpakkingen van geneesmiddelen op voorschrift voorzien te zijn van een unieke code. Geneesmiddelenfabrikanten brengen deze unieke code aan op de verpakkingen. Met het scannen van deze code kunnen apothekers de echtheid van een geneesmiddel vaststellen voordat ze het middel aan patiënten meegeven. Inno4Life biedt expertise en oplossingen aan voor producenten van geneesmiddelen om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving.

“Het is onze ambitie om meer en meer internationaal erkend te worden als leverancier van geautomatiseerde productieapparatuur”, vervolgt Klootwijk. “Door voorop te lopen in het leveren van klant specifieke, innovatieve oplossingen met uitzonderlijke klantenservice zijn we onze klanten optimaal van dienst. Met de kennis en het kapitaal van deze investeerders kunnen wij onze internationale groeiambities verwezenlijken.”

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.