Humeca opent officieel zusterbedrijf Humeca, Inc. in de Verenigde Staten

De opening volgt op een gestage groei van de vraag en het aanbod van hun producten wereldwijd en stelt Humeca in staat om hun distributienetwerk in de Verenigde Staten uit te breiden. De huidtransplantatie producten zijn levensreddend voor de behandeling van brandwonden. Humeca’s toegewijde Sales Manager, Alison Willox, ziet positieve en groeiende interesse van ziekenhuizen en brandwondencentra uit de gehele VS.

Humeca B.V., opgericht in 1981, is een bedrijf dat innovatieve producten op het gebied van brandwonden chirurgie ontwikkelt en verkoopt. Het is de one-stop-shop voor brandwondenartsen. Alle producten zijn FDA geregistreerd en direct beschikbaar. Humeca streeft naar een unieke en persoonlijke service richting haar klanten. Met hun producten bieden zij medische experts materialen en apparatuur voor een optimale behandeling van hun patiënten. Humeca doet succesvol zaken in meer dan 70 landen. In de VS is er een voortdurende behoefte aan gespecialiseerde producten voor de behandeling van brandwonden. Door de oprichting van Humeca Inc. wordt de rechtstreekse levering van Humeca’s producten aan ziekenhuizen, welke vele van de 40.000 brandwondenpatiënten per jaar in de VS behandelen, mogelijk. Humeca Inc. biedt een selectie van draadloze, batterij aangedreven dermatomen, een breed scala aan dermatoom messen, skin meshers en mesh graft carriers en is er trots op de revolutionaire MEEK-machine te kunnen leveren.

Het “thuisbrengen” van de MEEK-techniek
De MEEK-techniek werd oorspronkelijk in 1958 vertegenwoordigd door Dr. Cicero Parker MEEK van de Universiteit van South Carolina Aiken (USCA), in de VS. Door de MEEK-techniek werden postzegels van een stukje afgenomen huid verkregen en uitgebreid met behulp van dubbel geplooide gazen met een negenvoudige expansie. Echter, deze techniek vereist veel handigheid en het werd in 1964 overschaduwd door de invoering van gaas huidtransplantaten van Tanner et al. Dit leidde er uiteindelijk toe dat het productieproces werd gestaakt. In het begin van de jaren ’90 hebben twee chirurgen van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk Humeca benaderd om de MEEK-techniek op nieuw te introduceren. In 1993, na vele ontwikkelingen en een re-design, werd de vernieuwde MEEK-techniek afgerond en geïntroduceerd. Humeca Inc. is verheugd om de MEEK-techniek naar huis te brengen en deze levensreddende techniek in de VS te introduceren.

Arnoud van Velzen, CEO van Humeca, zegt hierover het volgende: “De oprichting van Humeca Inc. is het gevolg van de vele Amerikaanse aanvragen voor onze producten. We zijn er trots op dat onze levensreddende producten nu toegankelijk zijn voor meer dan 120 brandwondencentra in de Verenigde Staten.”