Holland Venture wordt actief in reissector door investering in Institute of Travel

Amsterdam, 31 oktober 2011 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Institute of Travel (IOT), een reisorganisatie die zich met een onderscheidend aanbod richt op nichemarkten. IOT heeft een overwegend seniore doelgroep en past daarmee uitstekend binnen de investeringsstrategie van Holland Venture. De investering stelt IOT in staat een professionaliseringslag te maken en haar groeistrategie verder uit te voeren.

IOT is een onafhankelijke reisorganisatie, opgericht in 1988, die zowel individuele als groepsreizen met bestemmingen over de hele wereld aanbiedt. IOT biedt unieke reizen met een onderscheidende culturele inhoud en begeleiding van hoogwaardig niveau. Met een tiental labels richt IOT zich op de wensen en behoeften van verschillende specifieke doelgroepen.

Otto-Mark Schaap en Paul Vigeveno blijven gezamenlijk de directie vanaf de locatie aan de Prinsengracht in Amsterdam voeren. Paul Vigeveno: “Onze doelgroep is groeiende, reist graag en is bereid om te betalen voor bijzondere culturele reizen. We hebben goed inzicht in de wensen van onze klanten en zijn in staat om hier op onderscheidende wijze invulling aan te geven”. Otto-Mark Schaap vervolgt: “We zien interessante mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden. Holland Venture is een partner die ons kan ondersteunen bij het realiseren van onze ambities. Ze stelt ons op professionele wijze in staat om IOT sterker en breder te laten opereren binnen de reissector.”

Ewout Prins, managing partner Holland Venture, licht de investering toe: “Wij zijn erg enthousiast over onze investering in IOT. Ze past uitstekend bij het thema vergrijzing uit onze investeringsfocus. IOT heeft een breed cultureel netwerk, een sterke reputatie en ruim 20 jaar ervaring in de reisbranche. We zien duidelijke groeimogelijkheden, zo kunnen doelgroepen via nieuwe kanalen benaderd worden en is verdere productontwikkeling goed realiseerbaar. Tevens is er sprake van een gefragmenteerde markt waarin wij interessante buy-and-build mogelijkheden zien”.

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981. In haar 30-jarige bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn met uitgebreide kennis van financiering en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture nemen thema’s als vergrijzing, deregulering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging een prominente positie in. Het huidige fonds richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.