Holland Venture verkoopt haar belang in QSight IT aan KPN

Amsterdam, 3 oktober 2017 – Op 2 oktober zijn de overnamecontracten getekend waarmee Holland Venture en de overige (management) aandeelhouders hun belangen in QSight IT verkopen aan het Nederlandse telecom en ICT-bedrijf KPN. QSight IT is een vooraanstaande Nederlandse speler op het gebied van cybersecurity en Cloud consultancy.

QSight IT: Nederlandse speler op het gebied van cybersecurity en Cloud
QSight IT is een toonaangevende Nederlandse cybersecurity specialist die, in een dynamische wereld, op een slimme en pragmatische wijze vooroploopt in het beveiligen en beschikbaar houden van de informatie van haar klanten. Zo helpt QSight IT onder andere complexe security bedreigingen vroegtijdig te signaleren en adequaat te verhelpen. QSight IT is een 100% Nederlands IT-bedrijf en focust zich naast (cyber) security op consultancy, support- en beheerdiensten. Het bedrijf bedient met ongeveer 250 hooggekwalificeerde professionals organisaties in de publieke en private sector en behaalde in 2016 een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

Groei door buy-and-build
In de zomer van 2015 nam Holland Venture een belang in het in Delft gevestigde, Qi ict. In september 2016 transformeerde Qi ict, via een fusie met security provider Onsight Solutions, naar een security power house die verder ging onder de naam QSight IT. Sinds 2014 hield Qi ict een strategisch belang in Inovativ en breidde haar security diensten uit naar de Cloud. In 2017 is deze positie versterkt middels een fusie met Sparked en is InSpark ontstaan als één van de leidende Microsoft Cloud specialisten  in Nederland.

Security strategische prioriteit KPN
De acquisitie is in lijn met de strategie van KPN om te groeien in security en public Cloud consultancy en zijn positie als toonaangevende security service provider in Nederland verder te versterken. De overname van QSight IT is complementair met KPN’s huidige portfolio beveiligingsdiensten en versterkt zijn capaciteiten op het gebied van detection en prediction. Daarnaast zal de expertise van QSight IT op het gebied van Cloud consultancy, het (publieke) Cloud aanbod van KPN verbreden. Versterkt met deze overnames kan KPN alle klanten – van MKB tot grote corporates – een breed aanbod van hoogwaardige beveiligingsdiensten aanbieden.

Cloud en cybersecurity actuele thema’s

Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture: “Het beveiligen van data is van absoluut en onmisbaar belang voor elke organisatie. Vanuit die visie hebben wij QSight IT helpen uitgroeien tot een vooraanstaande speler in cybersecurity en Microsoft Cloud diensten voor zowel het midden segment van de markt als grote corporates. Gezien de importantie van cybersecurity was een 100% Nederlandse overname door KPN het perfecte scenario. In de huidige markt zien wij nog volop groeimogelijkheden voor QSight IT. Wij wensen KPN en QSight IT veel succes in de toekomst.”

Afronding van de transactie is nog onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteit.