Holland Venture start technologie fonds

Amsterdam, 20 augustus 2015 – Holland Venture heeft een nieuw fonds opgezet voor jonge, snelgroeiende technologie bedrijven. Het Holland Venture Technologie Fonds richt zich op zes specifieke aandachtsgebieden: mobiel internet, software in de cloud, internet-of-things, cyber security, big data oplossingen en automatisering van kenniswerk.

Het Holland Venture Technologie Fonds (HVTF) is het achtste fonds van Holland Venture. Het fondsmanagement is voor dit fonds uitgebreid met Niels van Aalten, die een uitgebreide ervaring heeft als angel investeerder en adviseur op het gebied van bedrijfsgroei en het realiseren van exits. Het fonds heeft zich ten doel gesteld om de komende jaren ongeveer 10 investeringen te realiseren binnen de technology sector. HVTF maakt gebruik van de SEED capital regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Niels van Aalten: “We zijn op zoek naar innovatieve bedrijven, met bewezen producten/diensten, en een sterk en gebalanceerd management team. Wij investeren graag in bedrijven met een onderscheidende marktpositie en een schaalbaar business model, die kunnen uitgroeien tot wereldspelers.”

Hands-on ondersteuning
Deze bedrijven kunnen een betrokken investeerder verwachten die niet alleen groeikapitaal verstrekt, maar ook haar netwerk en kennis inzet om groei te faciliteren. Gezamenlijk wordt er een groeiplan opgesteld, en biedt het team van Holland Venture  hands-on ondersteuning en concrete tools om het bedrijf te professionaliseren op het gebied van marketing, HR, legal en financiële administratie. Dit geeft ondernemers de ruimte op zich te focussen op het uitbouwen van hun bedrijf.

Netwerk van IT ondernemers
Holland Venture wordt ondersteund door een netwerk van succesvolle IT ondernemers, zoals Cees Links (ceo Fast 50-winnaar Greenpeak Technologies, uitvinder van wifi netwerken), Ronald Prins en Menno van de Marel (oprichters Fox-IT) en Marc Duijndam (ex-Google, ex-LinkedIn, huidige ceo Funda). Zij helpen bij het traceren en begeleiden van investeringen en leveren daarmee significante toegevoegde waarde.

Holland Venture verwacht dat deze ondernemers betrokken zullen zijn in het aanbrengen van leads, het beoordelen van investeringsproposities en tevens actief zullen zijn in het begeleiden van snelgroeiende portfolio ondernemingen.

HOLLAND VENTURE
Holland Venture is opgericht in 1981 en daarmee een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. In de afgelopen 30 jaar heeft zij op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 120 Nederlandse MKB-ondernemingen geinvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de management teams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.