Avensus Groep breidt cloud activiteiten uit met overname Client ICT

Amsterdam, 1 juli 2009 – Holland Venture heeft een nieuw private equity fonds van 70 miljoen euro opgezet dat zich richt op groei- en buy-out investeringen in de Benelux. De doelgroep van het fonds bestaat uit bestaande ondernemingen met een ondernemingswaarde tussen 5 en 50 miljoen euro die kunnen profiteren van de volgende trends:

  1. deregulering
  2. demografische ontwikkeling
  3. duurzaamheid
  4. bedrijfsopvolging
  5. Het fonds zal meerderheidsbelangen en minderheidsbelangen met controlerende rechten verwerven, waarbij 3 tot 13 miljoen euro per transactie zal worden geïnvesteerd.

Dit nieuwe fonds is het vijfde fonds van de Holland Venture organisatie. Het fonds wordt geleid door managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins, die beiden een uitgebreide ervaring in de Nederlandse private equity markt hebben. Ze werkten beiden eerder als investment manager voor het vorige Holland Venture fonds en Verbeek werkte ook als director voor Rabo Private Equity. Ze nemen de leiding over van Rolf Deves, de oprichter van Holland Venture en managing partner van de vorige fondsen. Deves heeft grote eraring met de ontwikkeling van ondernemingen en private equity transacties en zal via zijn rol in de Advisory Board bij het nieuwe fonds betrokken zijn. Jos Houben is de derde partner in het team. Houben is een ervaren ondernemer en investeerder met een uitgebreid track record op onder andere dereguleringstrajecten. Voorts bestaat het team uit twee ervaren analisten, een juridisch en een financieel specialist.

De sponsor van dit nieuwe Holland Venture fonds is Natixis Private Equity (NPE), de private equity tak van de Franse investeringsbank Natixis. NPE is de leidende partij in de Franse private equity markt voor MKB ondernemingen, een belangrijke speler in Europa en heeft een groeiend profiel in de opkomende markten in Azie, Zuid-Amerika en India. NPE is actief in alle takken van Private Equity Venture, Groei, Transmissie en Fund-of-Fund. NPE financiert 18 teams bestaande uit 194 professionals, met 695 investeringen in portefeuille en meer dan 4 miljard euro aan fondsen onder beheer.