Holland Venture realiseert uitstekend resultaat door verkoop Bureau PENG

Amsterdam 6 oktober 2015 – Vorig week heeft Holland Venture de overnamecontracten getekend waarmee zij haar aandelen in Bureau PENG heeft verkocht aan de huidige directeur Martijn van Kraaij en een Nederlandse family office.

Bureau PENG biedt flexibele personele oplossingen aan gemeenten, kredietbanken, financiële instellingen en bedrijven. Zij heeft een historie in het bieden van specialisten schuldhulpverlening en budgetbeheer. Naast de uitstekende kennis van het vakgebied en de hoge mate van productiviteit, is het vooral de coachende kracht die de specialisten van Bureau PENG uniek maakt.

Groei in omzet en winst
In 2013 is Holland Venture toegetreden als aandeelhouder door het verstrekken van groeikapitaal. Zij heeft het management van Bureau PENG ondersteund bij de strategische groei en ontwikkeling van de onderneming. Sinds de start van Bureau PENG zijn er goede resultaten behaald. Bureau PENG heeft haar dienstverlening uitgebreid met onder andere detachering van klantmanagers Participatie & Inkomen en Wmo-adviseurs. Door deze uitbreiding en de groei van de bestaande diensten is het personeelsbestand binnen twee jaar gegroeid van 20 specialisten naar ruim 80 specialisten.

Uitstekend rendement
Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture: “We hebben met deze transactie een mooi rendement gerealiseerd. Desalniettemin zijn er nog volop groeimogelijkheden voor Bureau PENG. We wensen de nieuwe aandeelhouders veel succes in de toekomst.”

Over Holland Venture
Holland Venture is opgericht in 1981 en daarmee een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. In de afgelopen 30 jaar heeft zij op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 120 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de management teams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.