Holland Venture maakt fusie HighCare en AmbuCare mogelijk door groeikapitaal

Amsterdam, 1 december 2011 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in AmbuCare om zo een fusie te bewerkstelligen tussen portefeuille onderneming HighCare en de sterke organisatie voor onder meer flexibel ambulancepersoneel. De financiële injectie van Holland Venture geeft HighCare en AmbuCare de mogelijkheid zich gezamenlijk te profileren als één sterke en betrouwbare partner in flexibele personeelsoplossingen voor ziekenhuizen én regionale ambulance voorzieningen, waarmee zij zich tot de grootsten in Nederland mogen rekenen. De gecombineerde organisatie heeft meer dan 300 professionals in dienst en beschikt over een pool van meer dan 1.000 uitzendkrachten. De opleidingsinstituten van beide bedrijven zullen het personeel meer bij- en omscholing kunnen bieden.

Zowel HighCare als AmbuCare zijn belangrijke spelers op het gebied van flexibele personeelsoplossingen in de zorg. De ondernemingen hebben vergelijkbare strategieën op het gebied van kwaliteit, partnership en innovatie en hebben beide goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. De samenwerking is ingegeven door de elkaar snel opvolgende ontwikkelingen in de zorgsector, zoals het toenemende personeelstekort in de zorg, de vergrijzing en de vraag van ziekenhuizen en Regionale Ambulance Diensten naar betrouwbare partners die kwaliteit en continuïteit leveren. Door de krachtenbundeling van HighCare en AmbuCare ontstaat een sterke en betrouwbare partner die een breed palet van disciplines levert zoals: operatieassistenten, spoedeisende hulp- en intensive care verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers, ambulancepersoneel en meldkamerspecialisten.

Hans van Seters, directeur HighCare, ziet grote voordelen voor zowel de opdrachtgevers als de medewerkers: “AmbuCare is een bedrijf waar kwaliteit, betrouwbaarheid en goed werkgeverschap centraal staan, net als bij HighCare. Door de fusie met AmbuCare zijn we nog beter in staat om invulling te geven aan het partnership met onze klanten; samen bieden we een breder palet aan disciplines en versterken we onze geografische dekking. Ook voor onze medewerkers biedt deze samenwerking grote voordelen op het gebied van opleiding en ontwikkeling.”

Jan Swagemakers, directeur AmbuCare vult daarbij aan: “Het is goed dat de samenwerking tussen HighCare en AmbuCare ontstaan is. In een veranderende zorgmarkt komt vanuit ziekenhuizen en regionale ambulance voorzieningen steeds vaker de vraag naar een echt partnership waarbij betrouwbaarheid, kwaliteit en continuïteit centraal staat. Door onze krachten te bundelen, kunnen wij beter inspelen op deze vraag en elkaars marktpositie versterken.”

Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Begin 2010 heeft Holland Venture geïnvesteerd in HighCare met als doelstelling de onderneming uit te bouwen tot een toonaangevende speler op het gebied van flexibele personeelsoplossingen in de zorg. De toevoeging van AmbuCare draagt hier sterk aan bij: de onderneming verbreedt haar dienstenpakket met een aantal interessante disciplines. De combinatie van HighCare en AmbuCare vormt een goede basis voor verdere groei.”

AmbuCare (opgericht in 2003) is een middelgrote organisatie, gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van gespecialiseerde medewerkers in de gezondheidszorg. Het personeel is werkzaam in de (acute) ambulancezorg en/of in de (specialistische) klinische zorg (o.a. A-verpleegkundigen, SEH, IC, CCU, OK, MC). AmbuCare heeft ook artsen in dienst die beschikbaar zijn voor uitzend-/ detacheringswerk.

HighCare is sinds januari 2000 dé leverancier van flexibele personeelsoplossingen in de (specialistische) klinische zorg voor Nederlandse ziekenhuizen en de medische industrie. Daarnaast heeft HighCare een Interim & Advies divisie die in de gehele zorgsector opdrachten uitvoert op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981. In haar 29-jarig bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn met uitgebreide kennis van financiering en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture neemt de zorgsector een steeds prominentere positie in. Het huidige fonds richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.