Holland Venture investeert in system integrator Qi ict

Amsterdam, 15 juni 2015 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in system integrator Qi ict. De onderneming biedt en beheert storage, networking en security oplossingen voor complexe ICT infrastructuren. Het management en de aandeelhouders hebben zich ten doel gesteld de komende jaren de groei van de groep te versterken, zowel organisch als door een actieve buy-and-build-strategie.

Qi ict, opgericht in 1983, heeft in de afgelopen jaren een transitie ondergaan van ICT hardware reseller naar een volwaardige system integrator die bedrijven vanaf 150 werkplekken tot aan multinationals met vele duizenden werkplekken bedient. Met de recente strategische samenwerking met inovativ, een Microsoft cloud en datacenter partner, heeft Qi ict zich goed gepositioneerd voor cloud-gerelateerde dienstverlening. Inovativ is erkend om zijn kennis van en ervaring met Microsoft platform & productivity solutions als Windows Server, Hyper-V, System Center, Azure en Office 365. Op dit gebied is zij in Nederland en België de nummer 1 Microsoft partner. Qi ict en inovativ hebben tezamen 125 medewerkers verdeeld over vijf locaties in Nederland en België. De verwachte gemeenschappelijke omzet in 2015 is 27 miljoen euro.

Albert Klene, CEO van Qi ict: ‘Op basis van onze specialistische kennis zien wij uitstekende kansen om ons dienstenaanbod te verbreden en ons klantenbestand te vergroten. We hebben Holland Venture als partner aan boord gehaald om ons daarbij te helpen. Door hun jarenlange ervaring met groeiende bedrijven, bieden zij Qi ict een belangrijke toegevoegde strategische waarde, waardoor wij onze onderneming verder kunnen uitbouwen en onze groeiambities kunnen realiseren. Het groeiscenario dat we hebben ingezet zullen we blijven volgen, zowel organisch, als door strategische overnames en investeringen.’

‘De markt waarin Qi ict actief is, is omvangrijk, dynamisch en groeiend’ licht Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, toe. ‘De organisatie heeft laten zien accuraat in te kunnen spelen op een veranderd speelveld en tegenvallende marktomstandigheden. Vanuit deze bestendige basis zien wij samen met het management nu mogelijkheden om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en het marktaandeel te vergroten.’

Over Holland Venture Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture meer dan 115 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema’s zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. Deze investering wordt gedaan vanuit het Holland Venture Ondernemers Fonds II.

De Avensus Groep ondersteunt haar klanten door IT-complexiteit weg te nemen en veiligheid te vergroten. Op het gebied van High Grade Security is Avensus marktleider in de Benelux. Met haar Managed Cloud Services onderscheidt Avensus zich door deskundigheid en klantgerichtheid. Daar komen nu dus de activiteiten van Cliënt ICT bij. 

Cloud & Security actuele thema’s
Zowel de cloud-, als de security transitie dwingen bedrijven om goed te kijken naar hun processen.“In iedere organisatie bestaat de behoefte om verder te komen met cloud technologie.”, zegt Abram Schermer, managing director van Avensus Groep, “Cliënt ICT heeft bewezen informatie technologie goed voor haar klanten te laten werken. Met haar Everwork® oplossingen maakt Cliënt ICT de cloud gebruiksvriendelijk. De expertise en diensten binnen de Avensus groep versterken de ontwikkeling van Cliënt ICT.” 

Lorenz Werts, directeur van Cliënt ICT voegt daaraantoe: “In de samenwerking met de Avensus Groep krijgt Cliënt ICT de kans om haar sterke groei op een stevige basis te vervolgen. In de afgelopen jaren is de vraag naar onze cloud diensten enorm toegenomen. Samen met Avensus kunnen we tot nieuwe oplossingen komen waarin wij onze klanten verder helpen op bijvoorbeeld het gebied van security.”   

Groei door buy-and-build
“Met de acquisitie van Cliënt ICT geven we concreet invulling aan onze ambitie om een markt leidende positie in Security & Cloud te veroveren. Bovendien draagt Cliënt ICT direct bij aan het positieve resultaat van de Avensus Groep.”, aldus Ed Trautig, managing director Avensus Groep, “Hiermee versterken we onze autonome groei en komen we dichterbij onze ambitie om dit jaar nog naar een omzet van €30 miljoen te groeien.” 

Investeringsmaatschappij Holland Venture is (hands-on) betrokken en biedt commerciële en strategische ondersteuning bij de uitrol van de buy-and-build strategie. “We zien dat veel specialistische IT-bedrijven voor organisationele uitdagingen komen te staan door de groeiende vraag uit de markt en de blijvende noodzaak tot innovatie. We blijven op zoek naar klantgerichte IT-ondernemingen die zich graag aansluiten bij een grotere organisatie”,  aldus Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture. 

Over Avensus Groep 
Avensus Groep is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van Security en Cloud. Binnen de groep hebben diverse dochterondernemingen een leidende rol in hun eigen niche. Deze aanpak levert de slagkracht van een grote onderneming in combinatie met de deskundigheid en flexibiliteit van een betrokken specialist. De Avensus Groep groeit binnen enkele jaren naar een omzet van €50 miljoen op basis van onderscheidende diensten voor grote en middelgrote organisaties. 

Over Cliënt ICT 
Cliënt ICT onderscheidt zich door volwassen IT dienstverlening en een sterke klantgerichtheid. Met een eigen Cloud oplossing onder de naam Everwork® is Cliënt ICT onderscheidend en betrouwbaar voor haar klanten. Cliënt ICT heeft bijna 40 medewerkers in Weert en Veldhoven. De Interim Professionals tak van Cliënt ICT Groep gaat met haar activiteiten zelfstandig verder onder de naam IT-Profile. Deze activiteiten worden vanuit Veldhoven aangeboden, daar waar Cliënt ICT haar dienstverlening levert vanuit het Noord-Limburgse Weert.

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 37 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.