Holland Venture investeert in SEHV als add-on voor HighCare

Amsterdam, 23 december 2011 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in SEHV als add-on voor HighCare. Uitzendorganisatie SEHV zal worden samengevoegd met dochteronderneming AmbuCare. De overname van SEHV biedt HighCare de mogelijkheid zich verder te profileren als belangrijke speler in de zorg. Hiermee biedt zij continuïteit op het gebied van flexibele personeelsoplossingen in de zorg.

SEHV is een uitzendorganisatie voor Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen. De organisatie heeft zowel SEH-verpleegkundigen als SEH-artsen in dienst. SEHV opereert voornamelijk in Zuid-Nederland en is tevens actief in Amsterdam. Nagenoeg alle ziekenhuizen met een Spoedeisende Eerste Hulp behoren tot haar klantenkring. SEHV is een mooie aanvulling op de diensten die AmbuCare momenteel biedt. Door de overname van SEHV wordt het mogelijk nog meer invulling te geven aan het partnership in de zorg en zowel opdrachtgevers als professionals meer continuïteit te bieden.

Harrie van Hellemond, directeur SEHV, is zeer content met de overname door HighCare: “Toen ik besloot het bedrijf te verkopen, vond ik het vooral belangrijk dat zowel mijn professionals als mijn opdrachtgevers geen hinder zouden ondervinden van deze keuze. De overname door HighCare biedt grote voordelen voor zowel de professionals als de opdrachtgevers. HighCare zal SEHV integreren binnen AmbuCare. HighCare kan de professionals veel meer continuïteit bieden in opdrachten en men krijgt de kans zich verder te ontwikkelingen via scholingen binnen de Care Academy. Opdrachtgevers hebben ook baat bij deze overname, aangezien zij hun vraag breder kunnen uitzetten bij HighCare, die veel continuïteit kan bieden in het leveren van personeel.”

Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Begin 2010 heeft Holland Venture geïnvesteerd in HighCare met als doelstelling de onderneming uit de bouwen tot een toonaangevende speler op het gebied van flexibele personeelsoplossingen in de zorg. In mei van dit jaar is AmbuCare daar aan toegevoegd. Gezamenlijk profileren zij zich als een sterke en betrouwbare partner in de gezondheidszorg. Met de overname van SEHV, welke wordt ondergebracht bij dochteronderneming AmbuCare, is HighCare nog beter in staat continuïteit te bieden aan haar opdrachtgevers. Zij biedt een breed palet aan disciplines zoals operatieassistenten, SEH-verpleegkundigen en -artsen, IC-verpleegkundigen, anesthesie-medewerkers, ambulancepersoneel en meldkamercentralisten.”

HighCare is sinds januari 2000 dé leverancier van flexibele personeelsoplossingen in de (specialistische) klinische zorg voor Nederlandse ziekenhuizen en de medische industrie. Daarnaast heeft HighCare een Interim & Advies divisie die in de gehele zorgsector opdrachten uitvoert op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

AmbuCare (opgericht in 2001) is de partner in de zorg voor personeelsoplossingen in kritische functies. De AmbuCare professionals zijn werkzaam in de (acute) ambulancezorg en/of in de (specialistische) klinische zorg. AmbuCare biedt een breed palet aan disciplines, zoals ambulancepersoneel, meldkamercentralisten, IC- en SEH-verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers en operatieassistenten. AmbuCare is in mei 2011 gefuseerd met HighCare.

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981. In haar 30-jarige bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn met uitgebreide kennis van financiering en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture nemen thema’s als vergrijzing, deregulering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging een prominente positie in. Het huidige fonds richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.