Holland Venture investeert in mobiele accessoire provider Telco Accessories B.V.

Amsterdam, 12 december 2017 – Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert met het management in Telco Accessories B.V., internationaal actief op de markt voor mobiele accessoires. De investering stelt de marktleidende organisatie in staat om zowel organisch als middels een buy-and-build strategie haar groeiambities te realiseren.

Telco Accessories B.V., opgericht in 2008, ontwikkelt en verkoopt mobiele accessoires onder haar eigen merken Xtorm en Gecko Covers. Xtorm is marktleider op het gebied van (mobiele) laadoplossingen zoals power banks, solarchargers, kabels en power home-oplossingen. Gecko Covers ontwikkelt beschermhoezen en accessoires voor e-readers, tablets en MacBooks. Telco Accessories B.V. speelt continue in op de nieuwste trends en innovaties in de markt. Voor de hoge kwaliteit en het design, zijn de producten regelmatig bekroond met prijzen zoals de RedDot Design Award en de High-Tech Award.

Buy-and-build strategie
Holland Venture neemt de aandelen over van meerderheidsaandeelhouder Nedvest. Het management herinvesteert om samen met Holland Venture een buy-and-build strategie uit te rollen. In januari 2016 is de eerste acquisitie van Gecko Covers voltooid. Ralph Both, CEO Telco Accessories B.V.: “Wij staan klaar om een buy-and-build strategie uit te werken. We zien hierbij in Holland Venture een partner met veel ervaring, die onze organisatie naar een volgende fase kan brengen.” De onderneming zal zich richten op de overname van mobiele accessoire providers en het ontwikkelen van een eigen technologie waarmee het productaanbod wordt uitgebreid.  

Eigen technologie
“Telco Accessories B.V. bevindt zich in een grote, snelgroeiende markt, waarbinnen zij een groot netwerk én een goede positie bij online en offline retailers heeft. Wij zien veel acquisitie mogelijkheden. Daarnaast biedt de uitgebreide marktkennis binnen Telco Accessories B.V. een geweldige kans om inhouse gepatenteerde technologie te ontwikkelen. Samen met het management, willen wij Telco Accessories B.V. laten uitgroeien tot een technologie gedreven organisatie met een breed assortiment”, aldus Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture.

Over Holland Venture

Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.