Holland Venture investeert in internetdienstverlener Virtual Affairs Investering ondersteunt internationale groeiambities

AMSTERDAM, 25 november 2013 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Virtual Affairs, leverancier van digitale oplossingen voor de financiële sector. De investering van Holland Venture stelt Virtual Affairs in staat haar internationale ambities waar te maken. Ook leden van het directieteam en enkele specialistische medewerkers van het innovatieve bedrijf hebben een (extra) aandeel verkregen in Virtual Affairs.

Holland Venture heeft een aanzienlijk minderheidsbelang genomen in Virtual Affairs, dat onder meer banken en verzekeraars ondersteunt bij het ontwerpen, implementeren en exploiteren van hun digitale kanalen. Nederland heeft een voorsprong ten opzichte van een groot aantal andere landen als het gaat om online bankieren en verzekeren. Dankzij de investering en betrokkenheid van Holland Venture kan Virtual Affairs de in Nederland ontwikkelde oplossingen internationaal verder uitrollen.

Internationale vraag
‘Onze onderneming ontwikkelt zich snel. In Nederland bedienen we een groot aantal klanten en ook internationaal vraagt men om onze expertise en oplossingen’, zegt Sijbrand Tieleman, CEO van Virtual Affairs. ‘In Holland Venture hebben we een financiële partner gevonden die ons op strategisch vlak kan ondersteunen bij de realisatie van onze groeiambities. We kijken met veel enthousiasme uit naar onze samenwerking’, aldus Tieleman.

Duidelijke visie
Ewout Prins, managing partner Holland Venture, is vol vertrouwen over de toekomst van het bedrijf: ‘Virtual Affairs speelt in op de digitalisering van de financiële sector. Ze heeft een duidelijke visie op de markt en vertaalt deze naar interessante proposities voor banken en verzekeraars. We zien goede groeimogelijkheden en zijn er van overtuigd dat het ambitieuze team van Virtual Affairs in staat is om deze te realiseren. We ondersteunen hen daar graag bij.’

Over Virtual Affairs
Virtual Affairs,  opgericht in 1997, is een bedrijf dat klanten adviseert over hun digitale strategie en digitale oplossingen bedenkt en maakt voor banken en verzekeraars. Bij de onderneming werken 130 mensen, verdeeld over kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Sofia. Virtual Affairs helpt klanten bij het vinden en opzetten van nieuwe verkoop- en servicekanalen, het toegankelijk maken van complexe (financiële) informatie en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Het bureau werkt voor een groot aantal gerenommeerde bedrijven, waaronder Aegon, Knab, Nationale Nederlanden, Syntrus Achmea, Rabobank en ABN Amro.