Holland Venture investeert in groei van medisch detacheringspecialist High Care

Amsterdam, 12 januari 2010 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert per 12 januari 2010 een significant bedrag in detacheringspecialist High Care, een bedrijf dat actief is in de medische sector. Met deze investering zal High Care haar groei versneld voortzetten en krijgt ze een acquisitiekas van 5 miljoen beschikbaar om in deze aantrekkelijke markt te expanderen. Holland Venture zal naar verwachting 5 tot 7 jaar actief betrokken blijven bij het bestuur van High Care.

Sinds januari 2000 is High Care één van de meest vooraanstaande detacheringspecialisten voor Nederlandse ziekenhuizen en de medische industrie. Het bedrijf, opgericht door Jaap Kooimans en Hans van Seters, is gevestigd te Rotterdam en heeft 150 professionals in dienst. High Care levert hoog opgeleide gespecialiseerde verpleegkundigen, operatieassistenten, interim-managers en organisatieadviseurs voor de zorgsector. Kenmerkend voor High Care is het betrouwbare en kwalitatief hoogstaande karakter van haar dienstverlening. De onderneming groeit sterk en is voornemens om haar activiteiten verder uit te breiden.

Ziekenhuizen zien High Care als een betrouwbare partner om invulling te geven aan de toenemende tekorten aan gekwalificeerd personeel, zowel voor lange als voor korte duur. High Care heeft veel landelijke bekendheid verworven met haar innovatieve initiatief van “mobiele operatie teams”. Door het tijdelijk inzetten van deze teams realiseren ziekenhuizen aanzienlijke productiviteitsverbeteringen en hebben ze een adequaat antwoord op wachtlijstproblematiek en invulling van extra productie.

Hans van Seters, algemeen directeur High Care: “Er liggen veel kansen in de medische- en zorgmarkt, waarbij een human capital partner steeds meer toegevoegde waarde kan bieden. High Care heeft hoge ambities die door deze investering gerealiseerd en verder uitgebreid kunnen worden”. Jaap Kooimans, algemeen directeur High Care voegt daar aan toe: “Holland Venture is een sterke aandeelhouder met veel kennis van de zorgsector en detacheringen. Ze biedt ons professionele expertise om de onderneming sterker en effectiever te laten opereren binnen de zorgsector”.

Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Wij zijn enthousiast over deze investering in High Care. De transactie past uitstekend in onze huidige investeringsfocus. High Care heeft een sterke reputatie en een unieke positie in de Nederlandse zorgmarkt opgebouwd. Hierbij staat de hoge kwaliteit die zij leveren centraal. Wij zien duidelijke groeimogelijkheden voor deze human capital partner in de zorgmarkt en zijn ervan overtuigd dat het management van High Care over de juiste kwaliteiten en ambitie beschikt om deze mogelijkheden te realiseren”.