Holland Venture investeert in groei van leer- en ontwikkelingsbureau Opdidakt

Amsterdam, 22 mei 2012 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Opdidakt, een organisatie welke zich via verschillende diensten richt op de leer- en ontwikkelingsproblematiek bij kinderen. De focus van deze diensten ligt op dyslexie, drama- en speltherapie, 1e lijns psychologie, remedial teaching en huiswerkbegeleiding. De investering vanuit Holland Venture stelt Opdidakt in staat een professionaliseringslag te maken en haar groei versneld voort te zetten.

Opdidakt, opgericht in 1998 door Henk van de Water, is een gecertificeerd full-service leer- en ontwikkelingsbureau dat ondersteuning biedt aan ontwikkeling en begeleiding van kinderen in de leeftijd van 4 tot 21 jaar. Met vestigingen in Heesch, Gemert, Rosmalen, Etten-leur, Boxmeer, Sevenum en Druten/Tiel kan Opdidakt in grote delen van Noord-Brabant, Noord-Limburg en Gelderland gepaste zorg aanbieden.

Opdidakt biedt hoogwaardige begeleiding van kinderen met studie/leerproblemen en (licht) psychische problemen. Het brede dienstenpakket bestaat uit diensten als Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED), 1e lijns psychologie, remedial teaching, huiswerk- en studiebegeleiding, testen en onderzoek en sociaal-emotionele begeleiding. Opdidakt begeleidt kinderen in samenwerking met schoolinstellingen en individuele ouders. Kenmerkend voor Opdidakt is het kwalitatief hoogstaande dienstenpakket dat verzorgd wordt door vakkundig en toegewijd personeel.

Henk van de Water, algemeen directeur en oprichter Opdidakt: “De noodzaak van goed onderwijs en opleiding wordt steeds belangrijker, echter de steun vanuit de overheid wordt door de bezuinigingen steeds beperkter. Hierdoor ontstaan er voor ons, als particuliere instelling, interessante mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden. In Holland Venture hebben wij een sterke aandeelhouder gevonden die ons kan ondersteunen bij het versneld opzetten van een aantal nieuwe vestigingen en het verder professionaliseren van onze dienstverlening.”

Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, licht de investering toe: “We zijn zeer content met deze investering. Opdidakt bevindt zich in een interessante en dynamische markt waarin een toenemende aandacht en erkenning bestaat voor gezondheid- en leerproblemen bij kinderen en de mogelijke behandeling daarvan. Opdidakt is een leidende partij in de markt. Wij zien dan ook vele mogelijkheden op het gebied van groei en waardecreatie en zijn er van overtuigd deze in samenwerking met de heer Van de Water te realiseren.”

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam, opgericht in 1981. In haar 30-jarige bestaan heeft Holland Venture bewezen een betrouwbare en solide partner te zijn. Holland Venture is een actieve aandeelhouder met uitgebreide kennis op het gebied van ondersteuning in groei en strategische ontwikkeling. In de investeringsstrategie van Holland Venture nemen thema’s als vergrijzing, deregulering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging een prominente positie in. Het huidige fonds richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.