Holland Venture investeert in GGZ aanbieder Zorgverlening PGZ

Amsterdam, 9 februari 2015 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Zorgverlening PGZ. Het bedrijf uit Nederweert is gericht op zorg voor jongeren en (jong)volwassenen met een psychiatrische en/of licht verstandelijke beperking. De investering stelt de organisatie in staat om in een veranderende markt haar positie structureel te versterken, zowel qua zorgaanbod als geografische dekking.

Zorgverlening PGZ is opgericht in 2004 en kenmerkt zich als een moderne zorginstelling welke een breed en vernieuwend zorgaanbod levert binnen de GGZ. De organisatie onderscheidt zich voornamelijk door de behandelingen, waar mogelijk, ambulant in de natuurlijke leefomgeving plaats te laten vinden. De organisatie is daarmee de grootste zorgaanbieder op het gebied van ambulante begeleiding van kind- en jeugd GGZ in de regio. Haar werkgebied omvat grote delen van Limburg en Brabant.

Holland Venture heeft het bedrijf samen met René Boumans overgenomen. Boumans, met een achtergrond als verpleegkundige en zorginkoper bij VGZ, is sinds 2011 verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding binnen Zorgverlening PGZ. De oprichters zullen de komende periode als adviseur betrokken blijven.

René Boumans is zeer content over de samenwerking met Holland Venture: ‘Er is veel gaande in de markt, waaronder de transitie jeugdzorg. De tendens om zorg dicht bij cliënten te organiseren, waarbij efficiënte behandelingen gepaard gaan met kwalitatief goede zorg, past perfect in het zorgaanbod dat Zorgverlening PGZ thans hanteert. In Holland Venture hebben wij een sterke aandeelhouder gevonden die ons kan ondersteunen bij het verder professionaliseren van de organisatie en ons aanbod geografisch uit te breiden.’

Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, is vol vertrouwen over de toekomst van het bedrijf: ‘Zorgverlening PGZ bevindt zich in een interessante en dynamische markt. Het uitgebreide aanbod in combinatie met de aanpak om zorg zo veel mogelijk ambulant en cliëntgericht te organiseren, maakt PGZ een aantrekkelijke zorgpartner voor onder andere gemeenten. In de komende jaren zal er steeds kritischer gekeken worden naar zorgkwaliteit en effici?ëntie – een ontwikkeling waar PGZ als moderne zorginstelling reeds op inspeelt. Wij zien dan ook vele groeimogelijkheden en zijn er van overtuigd deze in samenwerking met de heer Boumans te realiseren.’

Over Holland Venture
Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture meer dan 115 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema’s zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. Deze investering wordt gedaan vanuit het Holland Venture Ondernemers Fonds II.