Holland Venture investeert in forensisch toeleverancier De Ridder

Amsterdam, 5 maart 2013. Holland Venture neemt een belang in De Ridder, een onderneming met een brede productenportefeuille actief op het gebied van hygiëne- en verzorgingsartikelen, koelelementen, gelpacks, tapes en nonwoven producten. De investering van Holland Venture stelt De Ridder in staat om nationale en internationale groeimogelijkheden te benutten.

De Ridder is sinds haar oprichting in 1981 uitgegroeid van een distributeur van dubbelzijdige tapes en vliesstoffen tot een totaalleverancier die toegevoegde waarde biedt met een brede productenportefeuille en klant specifieke productontwikkeling. De onderneming levert haar producten voornamelijk aan justitiële instellingen, alsmede aan industriële en farmaceutische ondernemingen. In de komende jaren zal De Ridder haar focus op de justitiële markten verder versterken, waarbij niet alleen nationaal maar ook internationaal klanten zullen worden bediend. Daarnaast zal De Ridder met ondersteuning van Holland Venture de markt voor medische disposables betreden. Groei in de focusmarkten zal zowel autonoom als via acquisities worden gerealiseerd.

Stijn Vos, algemeen directeur: “De Ridder is een succesvol bedrijf met een lange historie, loyale medewerkers en een waardevolle klantenportefeuille. We zijn in Nederland marktleider in een aantal niches en zien vele groeikansen. Holland Venture is een professionele partner voor groeiende bedrijven en brengt ruime ervaring en een groot netwerk mee. We zijn er van overtuigd dat het team van Holland Venture ons goed kan bijstaan om de kansen die we zien te realiseren.”

Hans Baars, commercieel directeur: “Bij De Ridder staat de klant centraal. In overleg met onze klanten nemen we producten in ons assortiment op en ontwikkelen we nieuwe producten. De door ons beoogde expansie is gericht op het uitbreiden van de klantengroep voor ons bestaande assortiment, met name in het buitenland. Daarnaast zullen we een aantal kansrijke niches verder ontwikkelen, wij denken hierbij vooral aan het medische en forensische bereik met specialisatie op het ontwikkelen van DNA vrije en steriele pakketten.”

Hubert Verbeek van Holland Venture ziet goede mogelijkheden voor De Ridder: “Door haar brede productportefeuille en het vermogen om klantenwensen te vertalen naar nieuwe producten, heeft De Ridder een interessante marktpositie verkregen. We zien uitstekende mogelijkheden om de onderneming samen met het management verder te ontwikkelen en uit te bouwen, zowel in de bestaande marktsegmenten als in aanpalende niches.”