Holland Venture investeert in cloud en security specialist Avensus Nederland BV

Amsterdam, 28 november 2016 – Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert in cloud en security specialist Avensus. De investering steunt Avensus om verdere groei binnen de financiële wereld en de zorgsector te realiseren en haar technologische expertise binnen cloud en security verder te ontwikkelen.

Avensus is opgericht in 2000 en levert beheersbare en veilige IT oplossingen die bijdragen  aan kostenbeheersing, continuïteit, veilige opslag en data protectie. Avensus heeft een loyaal en aansprekend klantenbestand. De top van het Nederlandse bankwezen profiteert al jaren van Avensus Crypto Services; de enige Nederlandse securityspecialist met de allerhoogste accreditaties om deze diensten te verlenen.

Door haar expertise te vertalen naar andere sectoren heeft Avensus haar huidige positie als IT-partner voor zorginstellingen weten te verwerven. Het beschermen van privacygevoelige data is voor deze sector van levensbelang en op het gebied van Managed Cloud diensten fungeert Avensus als regie- en sourcing-partner.

Holland Venture investeert samen met ondernemer Abram Schermer. De heer Schermer heeft een trackrecord binnen IT en zal met zijn (hands-on) betrokkenheid het management van Avensus commercieel en strategisch ondersteunen en adviseren. In 2010 verkocht Schermer, als oprichter, de system integrator Qwise succesvol aan Vision IT Group. Sinds 2015 werkt hij als zelfstandig investeerder en entrepreneur.

Ed Trautig, CEO van Avensus: “IT is voor iedere organisatie essentieel; of het nu gaat om veiligheid, continuïteit of beheersbaarheid. Avensus heeft haar focus de laatste jaren op de Zorg en Financials gericht en weet waar voor deze organisaties de prioriteit ligt en waar zij in de toekomst mee te maken krijgen. Toenemende regulatie, blockchain technologie en robotisering doen hun intrede in deze sectoren. Daarop inspelen en ervoor zorgen dat bedrijven op de toekomst zijn ingericht is de uitdaging die Avensus dagelijks aangaat. Niet alleen vanuit onze High Grade Security expertise maar ook door deze expertise te koppelen aan onze Cloud diensten zodat iedere IT-omgeving op een gegarandeerd veilige manier wordt ingericht. Door daarbij het beheer op ons te nemen zien we precies waar de dagelijkse behoefte van de klant ligt en zijn we voor zowel de zorg als de financiële sector een belangrijke IT-partner geworden.

De samenwerking met Holland Venture en Abram Schermer is voor Avensus een duidelijke vervolgstap. Zij hebben jarenlange ervaring met groeiende (security) bedrijven en Avensus is klaar om verder uit te groeien. Wij geloven erin dat dit partnership ons gaat helpen in onze ambitie om een markt leidende positie te verkrijgen in onze focusgebieden.”

‘Security is een breed gedragen thema’, licht Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, toe. ‘De markt is omvangrijk, dynamisch en groeiend. Het management van Avensus is ervaren, heeft een bewezen trackrecord en een duidelijke visie op de securitymarkt. In combinatie met de specialistische IT kennis op het gebied van Cloud, Security en Encryptie, en het groeiende marktaandeel binnen de zorgsector past deze investering uitstekend binnen onze investeringsstrategie.’

Over Avensus
Avensus is gespecialiseerd in Cloud & Security Services en levert daarmee een directe bijdrage aan business vraagstukken als Kostenbeheersing, Flexibiliteit en Continuïteit. Via Secure Outsourcing Services helpen wij onze klanten, die hierin vertrouwen op onze kennis en samenwerking met toonaangevende IT-partners. Uniek is het aanbod aan Crypto Services waarmee Avensus de financiële sector ondersteunt. Deze diensten zijn essentieel als het gaat om reputatie bescherming, regelgeving en compliancy. Avensus wordt door de klant gezien als dé partner voor beheersbare en veilige betrouwbare ICT oplossingen – www.avensus.nl

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.