Holland Venture investeert fors in groei marketingtechnologiebedrijf Relay42

Amsterdam, 8 december 2015 – Investeringsmaatschappij Holland Venture en de voormalige topmanager van Booking.com investeren gezamenlijk enkele miljoenen in de Nederlandse datamanagementspecialist Relay42. Met het innovatieve datamanagementplatform van Relay42 kunnen marketeers de ‘customer journey’ over alle marketingkanalen heen coördineren. Bedrijven kunnen, op basis van realtime datainzichten uit de marketingkanalen en ‘machine learning’, hun marketingboodschappen voor klanten relevanter en persoonlijker maken. Relay42 is momenteel marktleider in Nederland en heeft recentelijk een vestiging geopend in het Verenigd Koninkrijk.

Met de geïnvesteerde miljoenen kan Relay42 haar internationale groei verder versnellen. Tomas Salfischberger, CEO van Relay42: ‘Wij zijn klaar voor de volgende fase. In Nederland is Relay42 marktleider geworden omdat wij een serieus alternatief zijn voor marketing cloud aanbieders zoals Adobe, IBM en Oracle. In plaats van een dure marketing cloud implementatie, willen bedrijven zelf kiezen welke nieuwe technologieën ze inzetten. Met het datamanagement platform van Relay42 behouden ze hun onafhankelijkheid en blijven ze in staat om gebruik te maken van de nieuwste, ‘best-in-class’ marketing technologieën. Bovendien vinden bedrijven het steeds belangrijker om zelf de controle te hebben over hun klantdata. Ons platform draait inmiddels bij meer dan 30 Europese enterprise klanten waar we gemiddeld 20 tot 30 procent meer conversie realiseren. Dat vertaalt zich in harde euro’s. We kijken er naar uit om uit te breiden in Europa en bedrijven te helpen om hun marketing meer data-gedreven te maken.’

Internationale groei
Naast het verstrekken van het groeikapitaal zal Holland Venture het management van Relay42 actief ondersteunen, adviseren en begeleiden. Tevens brengt Holland Venture een groot internationaal netwerk met zich mee dat Relay42 kan helpen bij haar internationale expansie. Niels van Aalten, partner technologie fonds bij Holland Venture: ‘Relay42 biedt een unieke oplossing voor marketeers die het nieuwste op het gebied van big data en marketing bij elkaar brengt. Met deze investering faciliteren we de internationale groei van het bedrijf. Ik kijk er bijzonder naar uit om met het getalenteerde team van Relay42 samen te werken.’

Raad van Commissarissen
Tegelijk met de investering verwelkomt Relay42 een Raad van Commissarissen die zal bestaan uit Marc Duijndam (ex-Google, ex-LinkedIn, huidige CEO Funda), Maurice Pothof (ex-Google, ex-Netsociety, angel investor Relay42) en Niels van Aalten (partner Holland Venture).

Over Relay42
Relay42 is een datamanagementspecialist. Met haar innovatieve platform kunnen klanten meer resultaat behalen met zowel online- als offline marketing. Het platform is geïntegreerd met een enorm ecosysteem van marketingtechnologie-aanbieders. Klanten kunnen met behulp van gecentraliseerde data en een directe analyse daarvan, marketingboodschappen in realtime personaliseren en activeren via alle mogelijke kanalen. Dit zorgt op korte termijn voor een gemiddelde conversiestijging van 20 tot 30 procent. Relay42 wordt momenteel gebruikt door meer dan 30 grote adverteerders zoals KLM, Ziggo, Thomas Cook, Centraal Beheer Achmea, Foot Locker en Nuon. Kijk voor meer informatie op www.Relay42.com.

Over Holland Venture
Holland Venture is opgericht in 1981 en daarmee een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. In de afgelopen 30 jaar heeft zij op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 120 Nederlandse MKB-ondernemingen geinvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de management teams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology. Kijk voor meer informatie op www.hollandventure.com.