Holland Venture investeert enkele miljoenen in RDW Tandartsen

Amsterdam, 5 augustus 2015 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert enkele miljoenen in RDW Tandartsen, een tandartsengroep van zes praktijken. De praktijken van RDW Tandartsen bieden mondzorg met verschillende specialismen. De investering stelt de organisatie in staat de bestaande groep uit te laten groeien via een buy-and-build-strategie, waarbij groei via overnames wordt gerealiseerd.

Holland Venture breidt met deze investering haar positie in de zorgmarkt verder uit. RDW Tandartsen kenmerkt zich als een kwalitatief hoogwaardige multidisciplinaire dentale dienstverlener. RDW Tandartsen biedt verschillende specialismen mondzorg aan waaronder: algemene tandheelkunde, orthodontie, mondhygiëne en preventie, implantologie en prothetiek. De oprichters hebben in 2013 hun vier praktijken, gevestigd in Amstelveen, Genemuiden, Kampen en Nieuwkoop, samengevoegd in RDW Tandartsen. In 2013 is de groep uitgebreid met Dalfsen en in 2014 met Oldenbroek. Marc Rooker en René de Wit, oprichters van RDW Tandartsen en tevens actief als tandarts, blijven gezamenlijk de directie voeren.

Continuïteit van zorg
De markt is in beweging, het aantal multidisciplinaire mondzorgpraktijken neemt toe, wat een uitstekende werkomgeving voor de nieuwe generatie (veelal) parttime tandartsen is. Ook is er sprake van een toenemende mate van vergrijzing onder tandartsen. Dit leidt onder andere tot opvolgingsproblemen voor de praktijken van oudere tandartsen. Door overname van deze praktijken bieden grotere tandheelkundige bedrijven zoals RDW Tandartsen een oplossing voor de continuïteit van zorg. “Wij zien hier uitstekende mogelijkheden om onze tandartsengroep uit te bouwen tot een keten, waarbij wij in Holland Venture een partner zien die ons kan ondersteunen bij de realisatie van onze groeiambities”, zegt Marc Rooker, directeur van RDW Tandartsen.
 
Consolidatie en efficiency
Door vergrijzing en toenemende regeldruk biedt de huidige tandheelkundige markt mogelijkheden tot consolidatie en efficiency. “De oprichters van RDW Tandartsen zijn ervaren en ondernemende tandartsen met een duidelijke visie op zowel de mondzorg als het uitbouwen van de organisatie, waardoor deze investering uitstekend past bij de investeringsfocus van Holland Venture”, zegt Ewout Prins, managing partner Holland Venture.

Over Holland Venture
Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture meer dan 115 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema’s zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. Deze investering wordt gedaan vanuit het Holland Venture Ondernemers Fonds II.