Holland Venture gaat verder als Holland Capital

De ervaren en hands-on investeerder in Healthcare en Technology

Amsterdam, 10 januari 2019 – Vanaf heden gaat Holland Venture verder onder de naam Holland Capital. De nieuwe naam weerspiegelt de bestaande positionering van de investeerder; Holland Capital investeert met verschillende fondsen in venture, growth en buy-out situaties. Ze focust zich daarbij op Nederlandse ondernemingen actief in Healthcare en Technology.

Holland Capital heeft in de afgelopen 37 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam, bestaande uit 19 professionals, weet wat ondernemen is. De investeerder richt zich op ondernemingen die uitblinken in sterk management, succesvol inspelen op marktontwikkelingen, een onderscheidende marktpositie innemen en over groeipotentie beschikken. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren.

Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology sector. Ze heeft de ambitie om jaarlijks 6 tot 9 investeringen te realiseren. Hiervoor heeft zij momenteel circa 100 miljoen euro onder beheer. De fondsen komen voornamelijk van ervaren ondernemers binnen de eerdergenoemde focusgebieden, alsmede family offices en institutionele investeerders.

Ewout Prins, managing partner Holland Capital: “Met trots lanceren wij vandaag onze nieuwe naam. Met onze investeringsstrategie richten we ons op alle Nederlandse ondernemingen met groeipotentie die actief zijn in de healthcare en technology markten. We investeren zowel in jonge startups als in volwassen ondernemingen en bieden daarmee een breed scala aan financieringsoplossingen op het vlak van venture-, growth- en buy-out capital. Hoewel dit breed bekend is, vonden we het tijd om dit ook duidelijker via onze bedrijfsnaam uit te dragen.”

Hubert Verbeek, managing partner Holland Capital voegt daar aan toe: “Deze rebranding is meer dan een naamsverandering. Het weerspiegelt de ontwikkeling die wij als organisatie doormaken. Op basis van de goede resultaten krijgen we het vertrouwen van investeerders waardoor de omvang van onze fondsen toe neemt. In dat licht breiden we onze organisatie uit en investeren we in systemen en ons netwerk. Als zodanig zijn we zelf ook een groeiende onderneming, waardoor we ook goed aansluiting vinden bij de ondernemers waarin we investeren.”

BEKIJK HIER DE VIDEO.