Holland Capital wielerteam trotseert één van Europa’s meest extreme wielerevents

Holland Capital wielerteam trotseert één van Europa’s meest extreme wielerevents

Amsterdam, 14 juli 2022 – Een vijftal fanatieke fietsers uit het Holland Capital wielerteam hebben een geweldige prestatie geleverd door één van de meest extreme wielerevents van Europa te fietsen. Met deze uitdaging hebben ze maar liefst 15.000 EUR opgehaald voor Stichting Het Vergeten Kind.

Fietsen voor Stichting Het Vergeten Kind
Onze collega’s Sterre Witteveen, Jan-Frens van Giessel, Tycho van der Meer, Laurens Platteeuw en Rutger Mulder hebben zich vorig jaar gecommitteerd aan het uitrijden van één van de meest extreme wielerevents van Europa, genaamd La Marmotte. Dit is een tocht van 180 km waarin de Glandon, Télégraphe, Galibier en Alpe d’Huez (totaal ruim 5000 hoogtemeters) getrotseerd moeten worden. Daarnaast committeerden zij zich aan minimaal 3.000 trainingskilometers per persoon in de vier maanden in aanloop naar het event.

La Marmotte
“De afgelopen maanden hebben we veel getraind om ons voor te bereiden op deze tocht. We hebben bijna 19.000 trainingskilometers gemaakt in Nederland, België en Zwitserland. Op 3 juli was het dan zover, het was flink afzien in de verzengende hitte. Het was een monstertocht, maar we hebben het alle vijf gehaald!” aldus Rutger Mulder, de initiatiefnemer van deze uitdaging.

Geweldige opbrengst
Vanaf het eerste moment was duidelijk dat deze extreme uitdaging gekoppeld moest worden aan een goed doel. De vijf fietsers hebben de afgelopen maanden maar liefst 7.500 EUR opgehaald. Dit bedrag is door Holland Capital verdubbeld, waardoor de totale opbrengst uitkomt op 15.000 EUR. Namens het fietsteam, bedankt donateurs!

Over Het Vergeten Kind
Ondanks dat Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld zijn er ruim 42.000 kinderen die niet thuis kunnen wonen door verwaarlozing of mishandeling. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst omdat ze daar niet meer veilig zijn. Zonder de juiste begeleiding hebben deze kinderen een verhoogde kans om op latere leeftijd in de problemen te komen. Het Vergeten Kind biedt deze kinderen een veilig en liefdevol thuis waardoor ze weer kind kunnen zijn.