Amsterdam/Utrecht, 4 april 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital verkoopt haar belang in Valori aan Cerios.  

Valori gelooft dat het inbouwen van integrale kwaliteit in IT-systemen cruciaal is om zorgeloos te innoveren. De Quality Assurance en Test Consultants van Valori bouwen aan de kwaliteit van IT-systemen in alle fasen van software ontwikkeling: Building IT Quality. Dit doet Valori al meer dan 33 jaar met Quality Assurance advies, expert services en eigen ontwikkelde technologie oplossingen. Het uiteindelijke doel is zorgen dat software sneller met een betere kwaliteit naar productie gaat en daarna zijn kwaliteit behoudt.

Groei door buy-and-build

Holland Capital is sinds 2019 als actieve aandeelhouder betrokken geweest bij Valori. Ze heeft het team, o.l.v. Jaap Merkus, de afgelopen 4 jaar actief ondersteund om de strategische positionering te verbeteren en de organisatie te professionaliseren. De buy-and-build strategie van Valori resulteerde in twee overnames, welke ertoe hebben geleid dat Valori haar klanten een unieke integrale kwaliteitsoplossing kan bieden.

Ewout Prins, managing partner Holland Capital; “We zijn er trots op dat we Valori de afgelopen 4 jaar hebben mogen ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities. Met de overname door Cerios kan Valori de volgende stap maken in haar ontwikkeling”.

Jaap Merkus, CEO Valori: “Door de samenwerking met Holland Capital heeft Valori een unieke versnelling doorgemaakt in het realiseren van haar ambities. Gerichte investeringen en ondernemerschap stonden daarbij centraal. Daarom waren we klaar voor de volgende stap, en dat is de aansluiting bij Cerios, ondersteund door Avedon. Door Cerios kunnen we de volgende fase van groei realiseren voor onze klanten en professionals”.

Volgende fase van groei met Cerios

Het nieuwe merk Cerios brengt de toonaangevende ondernemingen Salves, De Agile Testers Quality Accelerators en Valori bij elkaar binnen een ‘House of Brands’ en het verwerft hiermee een leidende positie in de consoliderende markt van kwaliteit en softwaretesten. Met deze samenwerking creëren de bedrijven meer mogelijkheden voor hun consultants en een bredere propositie voor hun klanten, terwijl ze hun eigen identiteit en autonomie behouden.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 160 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare, Technology en Food & Agri. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers.

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie                    De Bereboot Amsterdam, 20 november 2023 – Kids Lodge gaat samenwerken met De Bereboot. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, breidt Kids Lodge haar...

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei Amsterdam, 2 november 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert in HMCC Medical Group (HMCC), een dienstverlener die op afstand ondersteuning biedt voor de eerstelijns zorg.  De...

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa Amsterdam, 18 September 2023 – Emixa, de toonaangevende SAP/Siemens/Mendix technologie partner, investeert in LMtec Digital Solutions, ondersteund door haar meerderheidsaandeelhouder Holland Capital.  Met de...

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Groei & Glunder

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Groei & Glunder

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt kracht met Groei & Glunder Amsterdam, 11 September – Onze deelneming YOEP Onderwijs en Zorg gaat samenwerken met Groei & Glunder. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt YOEP haar...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120

Contact
info@hollandcapital.nl