Amsterdam/Utrecht, 4 april 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital verkoopt haar belang in Valori aan Cerios.  

Valori gelooft dat het inbouwen van integrale kwaliteit in IT-systemen cruciaal is om zorgeloos te innoveren. De Quality Assurance en Test Consultants van Valori bouwen aan de kwaliteit van IT-systemen in alle fasen van software ontwikkeling: Building IT Quality. Dit doet Valori al meer dan 33 jaar met Quality Assurance advies, expert services en eigen ontwikkelde technologie oplossingen. Het uiteindelijke doel is zorgen dat software sneller met een betere kwaliteit naar productie gaat en daarna zijn kwaliteit behoudt.

Groei door buy-and-build

Holland Capital is sinds 2019 als actieve aandeelhouder betrokken geweest bij Valori. Ze heeft het team, o.l.v. Jaap Merkus, de afgelopen 4 jaar actief ondersteund om de strategische positionering te verbeteren en de organisatie te professionaliseren. De buy-and-build strategie van Valori resulteerde in twee overnames, welke ertoe hebben geleid dat Valori haar klanten een unieke integrale kwaliteitsoplossing kan bieden.

Ewout Prins, managing partner Holland Capital; “We zijn er trots op dat we Valori de afgelopen 4 jaar hebben mogen ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities. Met de overname door Cerios kan Valori de volgende stap maken in haar ontwikkeling”.

Jaap Merkus, CEO Valori: “Door de samenwerking met Holland Capital heeft Valori een unieke versnelling doorgemaakt in het realiseren van haar ambities. Gerichte investeringen en ondernemerschap stonden daarbij centraal. Daarom waren we klaar voor de volgende stap, en dat is de aansluiting bij Cerios, ondersteund door Avedon. Door Cerios kunnen we de volgende fase van groei realiseren voor onze klanten en professionals”.

Volgende fase van groei met Cerios

Het nieuwe merk Cerios brengt de toonaangevende ondernemingen Salves, De Agile Testers Quality Accelerators en Valori bij elkaar binnen een ‘House of Brands’ en het verwerft hiermee een leidende positie in de consoliderende markt van kwaliteit en softwaretesten. Met deze samenwerking creëren de bedrijven meer mogelijkheden voor hun consultants en een bredere propositie voor hun klanten, terwijl ze hun eigen identiteit en autonomie behouden.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 160 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare, Technology en Food & Agri. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers.

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB Amsterdam, 10 april 2024 - Ons portfolio bedrijf Da Vinci Laboratory Solutions (Da Vinci) neemt sectorgenoot JSB over. Da Vinci en JSB zijn twee gerenommeerde bedrijven in de internationale markt voor...

Interview met Margot Engels

Interview met Margot Engels

Investeren in healthcare kent vooren nadelen. Naast een financieel aspect weegt de maatschappelijke verantwoordelijkheid minstens zo zwaar. Inhoudelijke kennis van het product, de sector en de bewegingen van de markt zijn dan ook van essentieel belang, weet ook Margot Engels.

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 - Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.   BuitenSpeelOpvang (BSO)...

Vacature: Office Manager

Vacature: Office Manager

Wij zijn per 1 mei 2024 (i.v.m. zwangerschapsverlof) op zoek naar een representatieve, enthousiaste office manager, die het uitdagend vindt om in een dynamische omgeving te werken.

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120

Contact
info@hollandcapital.nl