Holland Capital realiseert succesvolle verkoop van Humeca aan i4hi

Holland Capital realiseert succesvolle verkoop van Humeca aan i4hi

Borne / Amsterdam, 5 juli 2022 – Investeringsmaatschappij Holland Capital realiseert een succesvolle verkoop van Humeca aan collega-investeerder i4hi.

Humeca is een toonaangevende leverancier van innovatieve producten op het gebied van geavanceerde huidtransplantatietechnieken en is wereldmarktleider in de behandeling van ernstige brandwonden. De intern ontwikkelde revolutionaire MEEK- technologie van het bedrijf is superieur aan andere transplantatiemethoden. Daarnaast biedt Humeca diverse aanpalende innovatieve producten op het gebied van brandwondenchirurgie aan. Het bedrijf heeft een brede basis van distributeurs opgebouwd die klanten in ruim 70 landen wereldwijd bedienen met de producten van Humeca.

Investeringsmaatschappij Holland Capital biedt actieve ondersteuning
Holland Capital is sinds 2014 als aandeelhouder betrokken bij Humeca. Ze heeft het management actief ondersteund bij de strategische en commerciële ontwikkeling van het bedrijf, waaronder de opening van het Amerikaanse verkoopkantoor. Hubert Verbeek, managing partner Holland Capital, over de verkoop: “Wij zijn ontzettend trots op wat wij de afgelopen 8 jaar samen met het team van Humeca bereikt hebben. Wij wensen het team samen met i4hi veel succes toe in deze volgende fase van groei”.

Arnoud van Velzen, managing director Humeca, “Met gedreven collega’s wereldwijd chirurgische brandwondenteams en distributeurs ondersteunen in de toepassing van onze technieken is onze passie. Trots kijken we terug op de samenwerking met Holland Capital. Met de participatie van i4hi gaan we vol enthousiasme de volgende groeifase tegemoet.”