Holland Capital kijkt terug op inspirerende Growth Session

Amsterdam, 1 juni 2022 – Na lange tijd konden wij eindelijk weer een Growth Session organiseren. Een interactieve sessie waarin een succesvolle ondernemer vertelt hoe hij de groei van zijn onderneming, in samenwerking met Holland Capital, heeft gerealiseerd.  Tijdens de Growth Session op 1 juni was Valentijn van Velthoven, voormalig Commercial Director van ons recent verkochte portfoliobedrijf Boschman Technologies,  onze gastspreker. 

Valentijn van Velthoven
Valentijn begon zijn carrière in de elektronica- en semiconductor industrie in 1995 in de Benelux. Gedurende zijn bijna 25 jaar bij Alpha Assembly Solutions, een wereldleider in geavanceerde hoogwaardige materialen, ontwikkelde hij zich van verkoop naar marketing & productmanagement, naar algemeen management en uiteindelijk naar senior executive leiderschap. Hij doorliep een 3-jarige expatopdracht bij het wereldwijde hoofdkantoor in de VS, gevolgd door een tijd van 12 jaar in Singapore waarna hij in 2017 met zijn gezin terugkeerde naar Nederland.

De semiconductor industrie is een gerenommeerde hightech en competitieve branche, vaak met ‘winner takes all’-kansen. Eén van die kansen deed zich voor met de komst van een nieuwe technologie voor ‘next generation’ vermogenselektronica, een ondersteunende bouwsteen voor de wereldwijde energietransitie die wordt gebruikt voor o.a. e-mobiliteit, windmolens en zonneparken. In 2018 kwam hij via Holland Capital in contact met Boschman Technologies, één van de toonaangevende spelers in deze opkomende technologieën.

Tijdens de Holland Capital Growth Sessions nodigen wij een succesvolle ondernemer uit om zijn ervaringen in een snelgroeiende onderneming te delen met de management teams van onze participaties. Het zijn interactieve sessies waarin het realiseren van groei centraal staat en ervaringen worden uitgewisseld. Sinds de start van de Growth Sessions (2016) zijn o.a. Roeland Prins (Adyen), Harald Swinkels (NLE), Menno van der Marel (Fox IT)  en Harm-Jan Wessels (Forcare, Philips) te gast geweest.