Holland Capital kijkt terug op een succesvol 2023 

Amsterdam/Düsseldorf, 22 december 2023 – Met een heldere investeringsstrategie blijft Holland Capital actief in de aantrekkelijke groeimarkten Technology, Healthcare en Agrifood.  In 2023 hebben wij onze doelstellingen verder weten te verwezenlijken, successen gevierd en zijn we gestart met de fundraising van ons Holland Capital Growth & Buy Out Fund V.

De ontwikkelingen in 2023 bij Holland Capital weerspiegelen onze sterke ambities

2023 was een succesvol jaar voor Holland Capital, waarin we een mooi aantal transacties hebben kunnen realiseren. Daarnaast hebben we ons team uitgebreid.

 • Aantal deals in Nederland: 8
 • Aantal add-on acquisities in Nederland: 9
 • Aantal exits: 1
 • Aantal deals in Duitsland: 2 
 • Aantal nieuwe collega’s: 6

Sector focus en een ondernemende hands-on aanpak

Met gespecialiseerde sector teams concentreren we ons op de sectoren Healthcare, Technology en Agrifood, zowel binnen het venture als in het buy-out segment. We kennen de dynamiek en kansen in deze sectoren en beschikken over een ruim netwerk.

Holland Capital is geen passieve investeerder, wij werken nauw met het management samen om strategieën te bepalen en uit te voeren. Waar gewenst, draagt ons operationele team ook hands-on bij aan de realisatie van bepaalde projecten binnen de onderneming.

Met welke bedrijven komen wij graag in contact?

 • Sector: Technology, Healthcare en Agrifood 
 • Positieve horizon: Significant groeipotentieel, autonoom en buy-and-build
 • Growth & Buy-out:
  • Gezonde winstgevendheid: Kasstroom uit bedrijfsactiviteiten (EBITDA) tussen EUR 1 – 10m 
  • Kleinere ondernemingen: komen in overweging als ‘add-on’ acquisitie voor onze bestaande portfoliobedrijven 
  • Grotere ondernemingen: worden in aanmerking genomen samen met een co-investeerder 
 • Venture & Growth:
  • Start-ups en scale-ups: EBITDA EUR <1m 
  • Cash Flow negatief (in versneld groeiscenario) 
  • Omzet EUR 0 – 5m

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Flexibele houding rond transactiestructuren: we doen ons best om elke structuur aan te passen aan de behoeften van de onderneming en haar aandeelhouders. Afhankelijk van het type investeringsproject stelt Holland Capital ofwel nieuw kapitaal ter beschikking en/of koopt het bestaande aandelen. We zijn flexibel wat betreft de uiteindelijke kapitaalstructuur: zowel meerderheids- als minderheidsparticipaties komen in aanmerking.
 • Deal zekerheid en een efficiënt proces: door onze sectorexpertise zijn wij in staat om een businessmodel snel op waarde te schatten en een eerlijke prijs op tafel te leggen. Aangezien het partnership met de ondernemer en/of het managementteam de hoeksteen vormt van onze investering, besteden we bovengemiddeld veel aandacht aan het proces om dit in de juiste spirit met respect voor beide partijen efficiënt af te ronden.
 • Transparantie richting adviseurs: wij vinden het prettig als adviseurs ons vroegtijdig aan tafel kunnen brengen bij ondernemers en/of managementteams. Hierbij zorgen wij altijd dat het belang van de adviseur in zo’n proces goed gewaarborgd blijft. De adviseur kan zelf bij een mogelijke transactie bepalen of hij/zij voor de verkoop- of aankoopkant wil optreden.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 180 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare, Technology en Agrifood. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers. Holland Capital is sinds september 2021 als aandeelhouder betrokken bij Kids Lodge. Ze ondersteunt de organisatie actief bij zowel de operationele als de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Complementair duo op de sofa

Complementair duo op de sofa

Managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins leren andere ondernemers het liefst kennen via ‘sofasessies’. Laagdrempelige sessies waarin vooral persoonlijke vragen gesteld worden. Voor het eerst in het 40-jarig bestaan van Holland Capital nemen ze nu zelf plaats op de sofa.

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust Amsterdam/ Amstelveen, 23  januari 2024 - Holland Capital investeert in Adjust, een gerenommeerd inkoop- en contractmanagement adviesbureau voor de publieke, semipublieke en private sector. De investering van...

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan Naarden, 8 januari 2024 - Ons portfoliobedrijf Emixa, de toonaangevende partner voor digitale transformatie, kondigt de rebranding aan van zijn gelieerde bedrijven onder de Emixa merknaam in de Benelux en het VK. De...

Holland Capital investeert in dataplatform voor medisch onderzoek

Holland Capital investeert in dataplatform voor medisch onderzoek

Holland Capital investeert in dataplatform voor medisch onderzoek Amsterdam, 19 december 2023 – Hollland Capital investeert in het Duitse Honic voor verdere ontwikkeling van het medische dataplatform. Met deze financiering is Honic in staat haar platform voor medische...

Kids Lodge neemt kinderopvang Het Zonnetje over

Kids Lodge neemt kinderopvang Het Zonnetje over

Kids Lodge neemt kinderopvang Het Zonnetje over Amsterdam / Houten, 18 december 2023 – Ons portfoliobedrjjf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie  Het Zonnetje over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang en werkgebied in Houten verder uit. Het...

Holland Capital wint M&A Award!

Holland Capital wint M&A Award!

Holland Capital wint M&A Award! Amsterdam, 14 december 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital wint voor het 4e jaar op rij de M&A Award in de categorie Best Venture & Growth Capital Provider. Dit jaar was de investeerder maar liefst vier maal...

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl