Holland Capital kijkt terug op een succesvol 2023 

Amsterdam/Düsseldorf, 22 december 2023 – Met een heldere investeringsstrategie blijft Holland Capital actief in de aantrekkelijke groeimarkten Technology, Healthcare en Agrifood.  In 2023 hebben wij onze doelstellingen verder weten te verwezenlijken, successen gevierd en zijn we gestart met de fundraising van ons Holland Capital Growth & Buy Out Fund V.

De ontwikkelingen in 2023 bij Holland Capital weerspiegelen onze sterke ambities

2023 was een succesvol jaar voor Holland Capital, waarin we een mooi aantal transacties hebben kunnen realiseren. Daarnaast hebben we ons team uitgebreid.

 • Aantal deals in Nederland: 8
 • Aantal add-on acquisities in Nederland: 9
 • Aantal exits: 1
 • Aantal deals in Duitsland: 2 
 • Aantal nieuwe collega’s: 6

Sector focus en een ondernemende hands-on aanpak

Met gespecialiseerde sector teams concentreren we ons op de sectoren Healthcare, Technology en Agrifood, zowel binnen het venture als in het buy-out segment. We kennen de dynamiek en kansen in deze sectoren en beschikken over een ruim netwerk.

Holland Capital is geen passieve investeerder, wij werken nauw met het management samen om strategieën te bepalen en uit te voeren. Waar gewenst, draagt ons operationele team ook hands-on bij aan de realisatie van bepaalde projecten binnen de onderneming.

Met welke bedrijven komen wij graag in contact?

 • Sector: Technology, Healthcare en Agrifood 
 • Positieve horizon: Significant groeipotentieel, autonoom en buy-and-build
 • Growth & Buy-out:
  • Gezonde winstgevendheid: Kasstroom uit bedrijfsactiviteiten (EBITDA) tussen EUR 1 – 10m 
  • Kleinere ondernemingen: komen in overweging als ‘add-on’ acquisitie voor onze bestaande portfoliobedrijven 
  • Grotere ondernemingen: worden in aanmerking genomen samen met een co-investeerder 
 • Venture & Growth:
  • Start-ups en scale-ups: EBITDA EUR <1m 
  • Cash Flow negatief (in versneld groeiscenario) 
  • Omzet EUR 0 – 5m

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Flexibele houding rond transactiestructuren: we doen ons best om elke structuur aan te passen aan de behoeften van de onderneming en haar aandeelhouders. Afhankelijk van het type investeringsproject stelt Holland Capital ofwel nieuw kapitaal ter beschikking en/of koopt het bestaande aandelen. We zijn flexibel wat betreft de uiteindelijke kapitaalstructuur: zowel meerderheids- als minderheidsparticipaties komen in aanmerking.
 • Deal zekerheid en een efficiënt proces: door onze sectorexpertise zijn wij in staat om een businessmodel snel op waarde te schatten en een eerlijke prijs op tafel te leggen. Aangezien het partnership met de ondernemer en/of het managementteam de hoeksteen vormt van onze investering, besteden we bovengemiddeld veel aandacht aan het proces om dit in de juiste spirit met respect voor beide partijen efficiënt af te ronden.
 • Transparantie richting adviseurs: wij vinden het prettig als adviseurs ons vroegtijdig aan tafel kunnen brengen bij ondernemers en/of managementteams. Hierbij zorgen wij altijd dat het belang van de adviseur in zo’n proces goed gewaarborgd blijft. De adviseur kan zelf bij een mogelijke transactie bepalen of hij/zij voor de verkoop- of aankoopkant wil optreden.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 180 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare, Technology en Agrifood. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers. Holland Capital is sinds september 2021 als aandeelhouder betrokken bij Kids Lodge. Ze ondersteunt de organisatie actief bij zowel de operationele als de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Holland Capital investeert in Curess

Holland Capital investeert in Curess

Holland Capital participeert in Curess, een vooraanstaande organisatie in de jeugdzorg gericht op systemische gezinsondersteuning. Door middel van de samenwerking met Holland Capital kan verdere groei en ontwikkeling gerealiseerd worden.

Ondernemer wordt investeerder

Ondernemer wordt investeerder

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Ons portfoliobedrijf Emixa, de toonaangevende technologiepartner voor SAP/Siemens/Mendix, rondt de laatste fase van zijn rebranding naar één merk af. De meest recente acquisitie, LMtec Digital Solutions krijgt vanaf vandaag de naam Emixa DACH!

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 - Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van...

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht Amsterdam, 15 april 2024 - Onze deelneming de YOEP-groep gaat samen verder met PHHaastrecht. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt de YOEP-groep haar jeugdzorg en...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120
Contact
info@hollandcapital.nl