Holland Capital investeert in innovatieve dienstverlener in logistiek en identificatie AMP Groep

Holland Capital investeert in innovatieve dienstverlener in logistiek en identificatie AMP Groep

Amsterdam/Houten, 6 oktober 2020 – Participatiemaatschappij Holland Capital investeert in AMP Groep, een innovatieve dienstverlener in logistiek en identificatie. De onderneming heeft zich volledig toegelegd op het veilig bezorgen van waardevolle en/of belangrijke producten waarbij aan strenge veiligheidseisen, zoals identificatie, moet worden voldaan.  De unieke zelfontwikkelde software van AMP Groep draagt niet alleen bij aan een optimale klantbeleving en veilige identificatie, maar maakt van AMP Groep ook een schaalbare organisatie die door de investering nieuwe markten kan aanboren. Bovendien zal AMP haar softwareproducten gaan vermarkten.

Veilig en efficiënt van A naar B
AMP Groep werd in 2000 opgericht en in 2004 overgenomen door het huidige managementteam. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren haar dienstenaanbod verbreed door nieuwe markten te betreden. Zo kunnen waardevolle producten als telefoons, (gekoelde) medicijnen, vertrouwelijke documenten en paspoorten, waarvoor identificatie van de ontvanger is vereist, via het landelijk dekkende netwerk veilig en efficiënt van A naar B worden vervoerd.

Marco van der Klij, algemeen directeur AMP Groep: “In Holland Capital hebben we een sterke partner gevonden die ons gaat helpen met het vermarkten van onze software en onze schaal te vergroten via een buy & build strategie. Het is prettig om een strategische partner te hebben die kan helpen bij de positionering en verdere ontwikkelingen. Zo kunnen we de komende jaren de markt verder veroveren.”

Innovatieve software
De afgelopen jaren heeft AMP Groep veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van innovatieve software voor een optimale routeplanning, klantreis en zowel online als offline identificatie. De ontvanger kiest in de klantreis zelf een tijdslot en krijgt de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzame optie, waardoor de bezorger zijn route kan optimaliseren. Tot het moment dat de AMP-bezorger voor de deur staat wordt de ontvanger op de hoogte gehouden en voorgelicht over wie en wat er gaat komen. Daarnaast maakt AMP Groep gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van echtheidscontrole van ID-bewijzen, gezichtsherkenning en biometrische handtekening om de ontvanger zorgvuldig en efficiënt te kunnen identificeren.

Hubert Verbeek, managing partner Holland Capital: “AMP Groep heeft een unieke en onderscheidende propositie in een conservatieve en gefragmenteerde markt. Wij zien volop kansen om de organisatie zowel autonoom als via buy & build verder uit te bouwen.”

Over AMP Groep
AMP Groep is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid van startup naar een volwassen bedrijf dat werkt voor toonaangevende klanten zoals T-Mobile, KPN,  Kiwa, ABN-AMRO, International Card Services, ziekenhuizen, apotheken, medische groothandels en ruim zestig gemeenten. AMP Groep bezorgt onder andere medicijnen, telefoons en vertrouwelijke documenten waarbij de ontvanger moet worden geïdentificeerd. Naast de zelfontwikkelde software voor klantbeleving en routeplanning maakt de onderneming gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van echtheidscontrole van ID-bewijzen, gezichtsherkenning en biometrische handtekening om de ontvanger zorgvuldig te kunnen identificeren.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 37 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.