Holland Capital investeert in Appronto; intensieve samenwerking met Magnus Digital, Dimensys, cards PLM solutions

Amsterdam – 3 februari 2022, Holland Capital investeert in Appronto, een dienstverlener van low-code en integratie oplossingen.  De onderneming gaat nauw samenwerken met een drietal andere portfolio ondernemingen, te weten Magnus Digital, Dimensys en cards PLM Solutions. Er ontstaat een product- en dienstenaanbod waarmee klanten volledig kunnen worden bediend bij vraagstukken rondom Digitale Transformatie. Door de krachtenbundeling spelen de vier bedrijven, binnen de technologieën SAP, Siemens, Mendix en Boomi een belangrijke rol in de Digitale Transformatie van de maakindustrie, ook wel ‘Industrie 4.0’ genoemd.

De vier bedrijven blijven onder hun eigen naam actief in de markt en willen, samen met Holland Capital, de dienstverlening rondom Digitale Transformatie laten groeien binnen de technologieën SAP, Siemens, Mendix en Boomi met als doel dé leidende partij te worden in de Benelux en top 5 speler in Europa. De samenwerking biedt medewerkers de mogelijkheid zich te ontwikkelen binnen de diverse diensten en technologieën en klanten beter te bedienen.
Gezamenlijk hebben de bedrijven ruim 320 medewerkers in dienst en leveren zij een grote bijdrage aan organisaties met een focus op digitale transformatie met name rond Industry 4.0.

Peter-Jan Simons, Managing Director Magnus en Dimensys: “De markten en diensten van deze nieuwe combinatie zijn enorm complementair met voldoende overlap om elkaars taal te spreken. Dat merkten we al meteen op bij een aantal gezamenlijke Digitale Transformatie projecten waarin we sectorexpertise en diensten van de verschillende bedrijven combineerden.”  

Erik Burghoorn, CEO cards PLM Solutions: “Digitale Transformatie is een zeer actueel en sterk groeiend thema voor onze klanten. Het is zelfs extra gestimuleerd door de COVID pandemie. De combinatie van kennis en ervaring binnen SAP, Mendix en Siemens maakt ons een zeer sterke partner voor klanten, zowel lokaal als internationaal.” 

Bas van der Horst, Managing Director Appronto: “De wereld verandert in een sneltreinvaart en om niet achter te raken is het belangrijk dat organisaties een businessmodel en IT-architectuur kiezen waarbij ze in staat zijn om mee te bewegen en voorop te lopen. Door de krachtige combinatie van kennis en kunde op het vlak van ERP, low-code applicaties en integraties en productieoplossingen zijn we in staat om onze klanten te laten winnen in het tijdperk van de digitalisering.

Ewout Prins, Managing Partner Holland Capital: “Digitale Transformatie in de maakindustrie (Industry 4.0) maakt een enorme groei door. Met deze krachtenbundeling van complementaire technologieën, zijn we goed gepositioneerd om invulling te geven aan de marktvraag. We zijn trots om deze samenwerking te mogen faciliteren en van toegevoegde waarde te kunnen zijn bij de toekomstige groei.”

Over Appronto Appronto is opgericht in 2013 en focust zich op de ontwikkeling van digitale oplossingen voor complexe vraagstukken. Appronto is specialist in de ontwikkeling van low-code oplossingen op het Mendix-platform en in de realisatie van systeemintegraties via Boomi’s cloud-integratieplatform. Afgelopen jaar werd Appronto niet alleen de eerste Europese Siemens Smart Expert Partner, maar ontving ze ook de Boomi Partner Spotlight Award én werd ze verkozen tot de Top Cloud Partner Benelux van Siemens.  

Over cards PLM Solutions cards is opgericht in 1999 en is gevestigd in Best (NL) en Genk (B). De organisatie is met een team van 56 professionals gespecialiseerd in de digitalisatie van bedrijfsprocessen en informatiestromen binnen de maakindustrie. Dit doet zij voornamelijk voor bedrijven in automotive, aerospace, high-tech machinebouw, medische apparaten en consumentengoederen. Het bedrijf heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gespecialiseerd Product Lifecycle Management (PLM) solutions provider. cards is Platinum Smart Expert partner van Siemens Digital Industries Software. 

Over Dimensys Dimensys is opgericht in 2000 en  helpt bedrijven bij het realiseren van operational excellence van hun bedrijfsprocessen. Dit doet ze voor bedrijven die actief zijn in onder andere de bouwnijverheid, infrastructuur en de maakindustrie. Dimensys maakt de levenscyclus van assets en producten inzichtelijk, voorspelbaar en repeteerbaar. Hierdoor kunnen organisaties deze beter, nauwkeuriger en effectiever inzetten. De organisatie maakt hiervoor gebruik van een jarenlange ervaring op de kennisdomeinen Asset en Product Lifecycle Management, Project & Portfolio Management en Supply Chain Management. Dimensys is gecertificeerd als SAP Gold Partner, SAP Partner Center of Expertise en SAP Recognized Expertise Partner. 

Over Magnus Digital Magnus, opgericht in 1990, was de eerste SAP-partner en één van de eerste Mendix-partners van Nederland. Magnus Digital  is een innovatief bureau voor IT en organisatieadvies dat werkt voor toonaangevende opdrachtgevers; van advies tot realisatie. Met ongeveer 100 consultants levert het diensten rondom digitale transformatie, data analytics, ERP-implementaties en de ontwikkeling van low-code oplossingen. Ook ontzorgt het klanten met het beheer van deze oplossingen. Magnus Digital is onder meer actief in retail, FMCG, groothandel, productie, onderwijs, transport en bouw. 

Over Holland Capital Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.