HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

Amsterdam, 2 november 2023 Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert in HMCC Medical Group (HMCC), een dienstverlener die op afstand ondersteuning biedt voor de eerstelijns zorg.  De investering wordt geleid door Holland Capital en  Weijenberg Invest investeert ook mee. Met de investering kan HMCC haar diensten en technologieën verder ontwikkelen.

Zorg op afstand

Het Nederlandse gezondheidszorgsysteem staat voor uitdagingen als gevolg van een vergrijzende bevolking en een tekort aan zorgprofessionals. Dit benadrukt de noodzaak voor oplossingen zoals HMCC die aanbiedt waarbij tegelijkertijd de efficiëntie en de kwaliteit van zorg verbeteren.

HMCC zet zich in voor het verbeteren van de bereikbaarheid van huisartspraktijken en klinieken. Door de inzet van een professioneel medisch team op afstand ontlast HMCC de druk op de praktijk en het medisch personeel, waardoor zij zich kunnen richten op de zorg voor de patiënt. Het team van HMCC bestaat uit ervaren doktersassistenten, triagisten en verpleegkundigen die de patiënten deskundig adviseren. Zij beoordelen de urgentie van medische vragen zorgvuldig en faciliteren een effectieve communicatie. De assistent die aanwezig is in de huisartspraktijk kan zich dan volledig richten op het verlenen van fysieke zorg aan patiënten.

Innovatieve groei

Met de investering kan HMCC haar diensten en technologieën verder ontwikkelen en uitbreiden, om zo beter te voldoen aan de groeiende behoefte van zorg op afstand.

“De aanpak van HMCC draagt bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de huisartsenpraktijk voor de patiënt en het verlaagt de werkdruk op de praktijk. We zijn enthousiast om te investeren in een onderneming die centraal staat in het efficiënt faciliteren van zorg op afstand. ” zegt Jan-Frens van Giessel, partner bij Holland Capital. Na de investering in zorgplatform HealthConnected (2020) is dit de tweede investering van Holland Capital die gericht is op efficiëntie en digitalisering in de eerstelijnszorg.

Patrick Eliasar, CEO van HMCC: “Dankzij de investering van Holland Capital kunnen we onze diensten uitbreiden en de technologie verder ontwikkelen om aan de groeiende behoeften van zorg op afstand te voldoen. Daarnaast zorgt de investering er ook voor dat we veel gerichter de toekomst van de zorg in kunnen gaan. Waarbij de rol van patiëntenzorg op afstand niet alleen voor huisartsen, ziekenhuizen en klinieken maar ook voor bijvoorbeeld apotheken veel belangrijker wordt.”

Over HMCC

HMCC is een toonaangevend medisch contactcenter dat gespecialiseerd is in het verbeteren van de bereikbaarheid van huisartspraktijken. Met een team van ervaren professionals biedt HMCC oplossingen die bijdragen aan een goede zorgverlening en zorg op afstand. Tientallen huisartspraktijken en klinieken maken al gebruik van de dienstverlening van HMCC.

Over Holland Capital

In de afgelopen 40 jaar heeft Holland Capital op verantwoorde en succesvolle wijze geïnvesteerd in meer dan 180 veelbelovende bedrijven. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare, Technology en Agrifood.  Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers en heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf.

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie                    De Bereboot Amsterdam, 20 november 2023 – Kids Lodge gaat samenwerken met De Bereboot. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, breidt Kids Lodge haar...

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa Amsterdam, 18 September 2023 – Emixa, de toonaangevende SAP/Siemens/Mendix technologie partner, investeert in LMtec Digital Solutions, ondersteund door haar meerderheidsaandeelhouder Holland Capital.  Met de...

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Groei & Glunder

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Groei & Glunder

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt kracht met Groei & Glunder Amsterdam, 11 September – Onze deelneming YOEP Onderwijs en Zorg gaat samenwerken met Groei & Glunder. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt YOEP haar...

Lopital en Holland Capital bundelen krachten om groei te realiseren

Lopital en Holland Capital bundelen krachten om groei te realiseren

Lopital en Holland Capital bundelen krachten om groei te realiserenAmsterdam, 21 augustus 2023 – Holland Capital investeert in Lopital, één van de marktleiders in Nederland op het gebied van innovatieve hygiëne en transfer hulpmiddelen en actief in meer dan 25 landen....

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl