HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

Amsterdam, 2 november 2023 Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert in HMCC Medical Group (HMCC), een dienstverlener die op afstand ondersteuning biedt voor de eerstelijns zorg.  De investering wordt geleid door Holland Capital en  Weijenberg Invest investeert ook mee. Met de investering kan HMCC haar diensten en technologieën verder ontwikkelen.

Zorg op afstand

Het Nederlandse gezondheidszorgsysteem staat voor uitdagingen als gevolg van een vergrijzende bevolking en een tekort aan zorgprofessionals. Dit benadrukt de noodzaak voor oplossingen zoals HMCC die aanbiedt waarbij tegelijkertijd de efficiëntie en de kwaliteit van zorg verbeteren.

HMCC zet zich in voor het verbeteren van de bereikbaarheid van huisartspraktijken en klinieken. Door de inzet van een professioneel medisch team op afstand ontlast HMCC de druk op de praktijk en het medisch personeel, waardoor zij zich kunnen richten op de zorg voor de patiënt. Het team van HMCC bestaat uit ervaren doktersassistenten, triagisten en verpleegkundigen die de patiënten deskundig adviseren. Zij beoordelen de urgentie van medische vragen zorgvuldig en faciliteren een effectieve communicatie. De assistent die aanwezig is in de huisartspraktijk kan zich dan volledig richten op het verlenen van fysieke zorg aan patiënten.

Innovatieve groei

Met de investering kan HMCC haar diensten en technologieën verder ontwikkelen en uitbreiden, om zo beter te voldoen aan de groeiende behoefte van zorg op afstand.

“De aanpak van HMCC draagt bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de huisartsenpraktijk voor de patiënt en het verlaagt de werkdruk op de praktijk. We zijn enthousiast om te investeren in een onderneming die centraal staat in het efficiënt faciliteren van zorg op afstand. ” zegt Jan-Frens van Giessel, partner bij Holland Capital. Na de investering in zorgplatform HealthConnected (2020) is dit de tweede investering van Holland Capital die gericht is op efficiëntie en digitalisering in de eerstelijnszorg.

Patrick Eliasar, CEO van HMCC: “Dankzij de investering van Holland Capital kunnen we onze diensten uitbreiden en de technologie verder ontwikkelen om aan de groeiende behoeften van zorg op afstand te voldoen. Daarnaast zorgt de investering er ook voor dat we veel gerichter de toekomst van de zorg in kunnen gaan. Waarbij de rol van patiëntenzorg op afstand niet alleen voor huisartsen, ziekenhuizen en klinieken maar ook voor bijvoorbeeld apotheken veel belangrijker wordt.”

Over HMCC

HMCC is een toonaangevend medisch contactcenter dat gespecialiseerd is in het verbeteren van de bereikbaarheid van huisartspraktijken. Met een team van ervaren professionals biedt HMCC oplossingen die bijdragen aan een goede zorgverlening en zorg op afstand. Tientallen huisartspraktijken en klinieken maken al gebruik van de dienstverlening van HMCC.

Over Holland Capital

In de afgelopen 40 jaar heeft Holland Capital op verantwoorde en succesvolle wijze geïnvesteerd in meer dan 180 veelbelovende bedrijven. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare, Technology en Agrifood.  Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers en heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf.

Interview met Margot Engels

Interview met Margot Engels

Investeren in healthcare kent vooren nadelen. Naast een financieel aspect weegt de maatschappelijke verantwoordelijkheid minstens zo zwaar. Inhoudelijke kennis van het product, de sector en de bewegingen van de markt zijn dan ook van essentieel belang, weet ook Margot Engels.

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 - Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.   BuitenSpeelOpvang (BSO)...

Vacature: Office Manager

Vacature: Office Manager

Wij zijn per 1 mei 2024 (i.v.m. zwangerschapsverlof) op zoek naar een representatieve, enthousiaste office manager, die het uitdagend vindt om in een dynamische omgeving te werken.

Complementair duo op de sofa

Complementair duo op de sofa

Managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins leren andere ondernemers het liefst kennen via ‘sofasessies’. Laagdrempelige sessies waarin vooral persoonlijke vragen gesteld worden. Voor het eerst in het 40-jarig bestaan van Holland Capital nemen ze nu zelf plaats op de sofa.

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120
Contact
info@hollandcapital.nl