Highcare breidt dienstverlening uit naar GGZ-sector door overname Buro MK

Roosendaal/Zutphen, 25 april 2019 – Highcare neemt Buro MK, een uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden van zorgprofessionals in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), over. Met deze overname breidt Highcare haar dienstverlening uit naar een specifieke nichemarkt waar zij tot op heden nog beperkt actief is. De overname past perfect binnen de actieve buy-and-build strategie waarin eerder al bedrijven als Ambucare, SEHV, EMC, Latona, Fydalo en Zorgzuster werden overgenomen. Door de overname van Buro MK weet Highcare haar leidende marktpositie als toonaangevend uitzend- & detacheringsbureau in de zorg én opleider van gespecialiseerd zorgpersoneel nog verder te versterken.

Buro MK, opgericht in 2007 en gevestigd in Zutphen, is een gespecialiseerd uitzendbureau binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De organisatie is daarbij actief binnen de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, psychiatrie, verslavingszorg en ouderenzorg. Buro MK is de meest prominente speler binnen de Nederlandse GGZ-instellingen en focust zich daarbij op groepsleiders, verpleegkundigen en sociotherapeuten.

Inhoudelijke verbreding en verdieping
Zowel Highcare als Buro MK zijn toonaangevende spelers binnen de zorgmarkt en bieden een complementair dienstenaanbod. Waar Buro MK gefocust is op de GGZ-sector, bedient Highcare voornamelijk klanten binnen de ziekenhuizen, ambulancezorg en VVT sector. Door de krachten te bundelen, verbreden en verdiepen beide organisaties hun palet van aangeboden diensten.

Willem Grool, directeur Highcare, voegt daar aan toe: “Buro MK heeft een sterke naam in de GGZ-markt, waar Highcare nog beperkt actief is. De overname van Buro MK biedt ons de kans om ons dienstenaanbod verder te verbreden naar de GGZ-sector, waarmee we onze huidige klanten nog breder bedienen en mooie nieuwe klanten aan ons portfolio toevoegen. Kortom, een mooie stap in onze actieve buy-and-build strategie waarmee we wederom ons marktaandeel vergroten.”

Groeiplannen
De overname van Buro MK is een interessante strategische stap in de buy-and-build strategie die Highcare heeft ingezet. Door de overname van Buro MK bedient Highcare 150 klanten met een flexibele pool van bijna 3000 uitzend- en detacheringskrachten. Highcare wil de komende vijf jaar groeien naar een omzet van EUR 40 miljoen en daarmee haar leidende marktpositie als toonaangevend uitzend- & detacheringsbureau in de zorg én opleider van gespecialiseerd zorgpersoneel verder verstevigen. Binnen de buy-and-build strategie is Highcare voornemens bedrijven over te nemen welke gespecialiseerd zijn in arbeidsbemiddeling en het opleiden van zorgpersoneel.

Murat Nergiz, oprichter en eigenaar van Buro MK, zegt daarover: “We waren op zoek naar een organisatie die ons kan helpen om verdere groei te realiseren. De focus ligt hierbij enerzijds op de uitbreiding van ons aanbod bij huidige klanten en anderzijds op het aantrekken van zorgprofessionals met een ander specialisme dan GGZ. Marktlink Fusies & Overnames heeft ons in dit traject geweldig begeleid. Door de samenwerking met Highcare kunnen we nu zowel onze professionals als onze klanten nieuwe kansen bieden en onze dienstverlening uitbreiden naar aanpalende sectoren.”