Extra slagkracht voor Virtual Affairs als onderdeel van digital agency We are you.

Holland Venture en management verkopen hun aandelen

Amsterdam, 25 april 2018 – Eerder deze week hebben de aandeelhouders van fintech bedrijf Virtual Affairs de overname contracten getekend waarmee ze hun aandelen in Virtual Affairs hebben verkocht aan We are you. (een participatie van ABN AMRO Participaties). Het management van Virtual Affairs blijft na overname actief bij de onderneming.

Virtual Affairs is een leverancier van digitale oplossingen voor de financiële sector. Dit doet zij onder meer met haar eigen producten ‘BankingRight’ en ‘InsuranceRight’. Virtual Affairs rekent grote en mooie namen tot haar klanten, waaronder Knab, ABN AMRO, Achmea, Van Lanschot, Optimix, Rabobank en TD Bank.

Actieve groeistrategie
Holland Venture was sinds november 2013 aandeelhouder in Virtual Affairs. Ze heeft het management actief ondersteund bij de strategische ontwikkeling van het bedrijf. Gekozen is voor een heldere focus op het marktsegment van financiële dienstverleners, waarbij middels een oplossing georiënteerde aanpak de eigen producten ‘BankingRight’ en ‘InsuranceRight’ zowel in Nederland alsook internationaal werden ingezet. Robin Peters, Managing Partner Virtual Affairs, licht toe “Innovatie, creativiteit en kwaliteit zijn de basis voor het succes van Virtual Affairs. De afgelopen jaren hebben we dankzij de gekozen strategie een mooie autonome groei doorgemaakt, waarbij Holland Venture een waardevolle sparring partner bleek. Als onderdeel van We are you. verkrijgt Virtual Affairs nu extra slagkracht om de volgende groeifase in te gaan.” Ewout Prins, Managing Partner Holland Venture voegt toe “We zijn trots op de succesvolle samenwerking die we de afgelopen jaren met het team van Virtual Affairs hebben gehad. De ingezette strategie heeft haar vruchten afgeworpen. We wensen Virtual Affairs en We are you. een succesvolle gezamenlijke toekomst.”  

We are you., “Better together”
Virtual Affairs is het vierde label binnen de groep We are you. De organisatie heeft met de nieuwe toevoeging vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Tuil, Den Bosch, Sofia, Minsk en Melbourne en telt ruim 350 medewerkers. “We are you. versterkt zich met deze overname in de vertical “finance”. Virtual Affairs beschikt over veel branche-specifieke en complexe kennis als ook kant-en-klare oplossingen voor banken en verzekeraars.”, aldus Jorg Verweij, CEO van We are you. “Net als bij eerdere overnames binnen de We are you.-formatie, blijft Virtual Affairs als zelfstandige eenheid opereren.”

Ook Erik Lamers, Managing Partner bij Virtual Affairs, is enthousiast over de overname: “We zijn enorm blij met deze nieuwe stap in onze ontwikkeling. Onze klanten kennen ons als een zeer professionele partner, nu kunnen we nog meer schaalbaarheid en zekerheid bieden. Technisch kunnen we natuurlijk over de branches heen van elkaar leren.”

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.