Eshgro zet met overname Diabolo ICT eerste stap in buy-and-build strategie

Eshgro zet met overname Diabolo ICT eerste stap in buy-and-build strategie

Amsterdam / Boxmeer , 15 December 2020 – Cloud service provider Eshgro neemt allround ICT-dienstverlener Diabolo ICT over. Met het bundelen van het innovatieve platform van Eshgro en de klantgerichte aanpak van Diabolo ICT ontstaat een onderneming met 110 cloudspecialisten met vestigingen in Boxmeer, Arnhem en Amsterdam. Met de overname van Diabolo versterkt Eshgro haar marktpositie.

Eshgro en Diabolo ICT werken al jarenlang intensief en succesvol samen. Eshgro is een landelijk opererende Cloud Service Provider die middels haar innovatieve platform een slimmere werkplek aanbiedt, waardoor haar klanten meetbaar sneller, eenvoudiger en veiliger kunnen werken. Diabolo ICT is een allround ICT-dienstverlener met sterke cloud focus die ICT-oplossingen implementeert en beheert voor bedrijven en organisaties in Midden- en Oost-Nederland. “De samenwerking wordt met deze overname in de meest ultieme vorm voortgezet”, zegt directeur en oprichter Ronald Brakenhoff van Diabolo ICT. “Deze krachtenbundeling is een volgende stap in onze ambitie om zowel autonoom als via overnames te groeien,” stelt directeur en oprichter Anton Loeffen van Eshgro.

Complete oplossing voor de moderne werkplek
Veel organisaties willen profiteren van de voordelen van de moderne werkplek. Noodzakelijk daarbij is dat ze hun bedrijfskritische applicaties naadloos geïntegreerd kunnen blijven gebruiken. Bovendien willen ze hun IT voortaan sneller, eenvoudiger en veiliger kunnen aanpassen zonder onvoorspelbare investeringen of hoge beheerkosten. “Bedrijven zoeken een sterke partner die hun business begrijpt en ze van strategisch tot operationeel helpt met de transitie en up-to-date houdt”, aldus Anton Loeffen.

Vergroten van slagkracht
De cultuur, werkwijze en dienstverlening van beide organisaties sluiten naadloos op elkaar aan. Eshgro en Diabolo ICT bedienen al een grote groep gezamenlijke klanten. “Het samengaan is daarmee volkomen logisch”, aldus Edwin de Ruijter, CEO van de nieuwe organisatie. “Met deze overname zijn beide organisaties klaar voor de volgende stap en nog beter in staat om klanten te begeleiden bij hun digitale transformatie. Samen hebben we nog meer landelijke slagkracht en zijn we bovendien veelzijdiger bij het inrichten, beheren en ondersteunen van toekomstbestendige werkplekken.”

Holland Capital is sinds 2015 als aandeelhouder betrokken bij Eshgro. Ze heeft het management actief ondersteund bij de strategische ontwikkeling van het bedrijf. Niels van Aalten, partner Holland Capital, zegt over de overname: “Met haar gedreven team, goede salesexpertise en gedegen kennis van het Eshgro platform is Diabolo een waardevolle eerste acquisitie in de buy-and-build strategie van Eshgro.”

Directie
De directies van Eshgro en Diabolo ICT worden samengevoegd onder leiding van de nieuwe CEO Edwin de Ruijter. Oprichter Anton Loeffen gaat zich als Chief Innovation & Strategy Officer primair focussen op productontwikkeling en strategische samenwerkingen en -overnames.

Over Diabolo
Diabolo is een allround ICT-dienstverlener, die aan sterke ICT-oplossingen werkt voor bedrijven en organisaties. Diabolo (1993) heeft een team van 50 medewerkers en is gevestigd in Arnhem. Diabolo is de grootste partner van Eshgro en levert one-stop-shop ICT-diensten aan Nederlandse MKB-bedrijven in de gezondheidszorg, financiën, professionele dienstverlening en de vrijetijdssector.

Over Eshgro
Eshgro is een toonaangevende cloud services broker die bedrijven, non-profits en overheden helpt met hun cloud transformatie. Het unieke Smarter 365 platform van Eshgro robotiseert de uitrol en het beheer van de Moderne Werkplek, traditionele applicaties in de Cloud en de integratie van SaaS. De resultaten liegen er niet om of: spreken voor zich. Klanten verhogen hun rendement en besparen vaak tot 35% of meer.Bovendien werken ze veilig en worden ze op het hoogste niveau compliant. Inmiddels gebruiken honderden bedrijven met tienduizenden gebruikers de oplossingen van Eshgro.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 39 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.
Holland Capital won vorige week de prestigieuze prijs van‘Best Venture and Growth Capital provider’ tijdens de M&A Awards.