Eshgro versnelt groei door overname Thysia

Eshgro versnelt groei door overname Thysia

Amsterdam, 19 oktober 2021 – Onze deelneming Cloud en Modern Workplace specialist Eshgro neemt Process Automation specialist Thysia over. De expertise en oplossingen van Thysia op het gebied van SharePoint, Teams en het Power Platform zijn een enorme versterking van het innovatieve platform Smarter 365 van Eshgro. Met ruim 130 cloudspecialisten en vestigingen in Boxmeer, Arnhem, Breda en Amsterdam behoort Eshgro tot de grootste cloud en Microsoft Modern Workplace partners van Nederland.

Eshgro en Thysia werken inmiddels een aantal jaren succesvol samen. Eshgro is een landelijk opererende Cloud Service Provider en Modern Workplace specialist die een slimmere werkplek aanbiedt middels haar innovatieve platform Smarter 365. Hierdoor kunnen klanten meetbaar sneller, eenvoudiger en veiliger werken. Thysia is gespecialiseerd in procesautomatisering en Document Management oplossingen op basis van Microsoft-technologie.

Sterker portfolio
De overname is een mooie toevoeging aan de dienstverlening van Eshgro, gezien de toenemende vraag van klanten naar procesautomatisering en de snelle ontwikkelingen van Microsoft op dit gebied. “Samen met Eshgro kunnen we klanten helpen met procesverbeteringen als aanvulling op de moderne werkplek. Daarnaast zien we enorme kansen in de bundeling van onze oplossingen met het platform Smarter 365 van Eshgro”, zegt oprichter Kristian de Lange van Thysia. “Klanten meetbaar sneller, eenvoudiger en veiliger laten werken met IT vormt de basis onder ons platform en al onze innovaties. Met Thysia versterken we ons portfolio en kunnen we klanten nog beter helpen om succesvol te zijn. Ze kunnen dan meer efficiency behalen, sneller veranderingen doorvoeren of hun kosten voorspelbaar maken”, stelt directeur en oprichter Anton Loeffen van Eshgro.

Voordelen moderne werkplek
Veel organisaties willen profiteren van de voordelen van de moderne werkplek met integratie van hun bedrijfskritische applicaties. Bij hun digitale transformatie lopen ze tegen uitdagingen aan, zoals nieuwe vormen van samenwerken, document management, veiligheid en compliance. “Klanten willen sneller verbeteringen kunnen doorvoeren, meetbare resultaten en voorspelbare lasten. Dat kun je als IT-partner alleen realiseren wanneer je de business en doelstellingen van de klant begrijpt. Het succes van de klant is ons succes. Met de out-of-the-box toepasbare oplossingen en best practices van Smarter 365 bewijzen we keer op keer dat IT echt sneller, eenvoudiger en veiliger kan”, aldus Loeffen.

Digitale transformatie
De dienstenportfolio’s van Eshgro en Thysia versterken elkaar. De succesvolle samenwerking bij diverse klanten en de gedeelde visie en cultuur zijn de basis voor deze overname. “Het is een goede en logische stap voor beide partijen”, aldus CEO Edwin de Ruijter van Eshgro. “De moderne werkplek is vaak de eerste stap naar de ‘datagestuurde’ organisatie. Met Thysia bieden we oplossingen die direct zijn te gebruiken in dat traject, voor bijvoorbeeld Document Management, Quality Management en Master Data Management. Ook realiseren we samen goede resultaten bij klanten door de inzet van het Power Platform en softwarerobots om processen efficiënter en minder foutgevoelig te maken. Als landelijke speler is het onze doelstelling om klanten het meest volledige dienstenpalet te bieden voor een succesvolle digitale transformatie.”

Groeistrategie
Holland Capital is sinds 2015 als aandeelhouder betrokken bij Eshgro. Ze heeft het management actief ondersteund bij de strategische ontwikkeling van het bedrijf. Hubert Verbeek, managing partner bij Holland Capital, zegt over de overname: “De oplossingen en expertise van Thysia hebben een uitstekende reputatie in de markt. Hiermee versterken we het platform Smarter 365 als motor onder de groeistrategie van Eshgro.”

Over Eshgro

Eshgro is een toonaangevende Cloud en Modern Workplace specialist die bedrijven, non-profit organisaties en overheden helpt met hun digitale transformatie. Met meer dan 130 cloudspecialisten en meer dan 10 Gold Competenties is Eshgro één van de grootste Microsoft partners van Nederland. Eshgro beschikt ook over belangrijke certificeringen, waaronder Azure Virtual Desktop en ISAE 3402 type 2. Het unieke platform Smarter 365 van Eshgro robotiseert de uitrol en het beheer van de moderne werkplek, traditionele applicaties in de cloud en de integratie van SaaS. Klanten verhogen zo hun rendement en besparen vaak al gauw 35 procent. Bovendien werken medewerkers veilig en zijn organisaties op het hoogste niveau compliant. Inmiddels gebruiken honderden bedrijven en tienduizenden gebruikers de oplossingen van Eshgro. www.eshgro.nl

Over Thysia
Thysia is een specialist in procesautomatisering op basis van Microsoft-technologie. Het bedrijf is gevestigd in Breda en biedt snel toepasbare oplossingen op het gebied van Intranet, Document Management, Quality Management en Master Data Management. www.thysia.eu

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze geïnvesteerd in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Holland Capital streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waarin zij investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology. www.hollandcapital.nl