Eshgro en Avensus bundelen krachten en versterken positie op de Nederlandse markt

Eshgro en Avensus bundelen krachten en versterken positie op de Nederlandse markt

Amsterdam, 22 december 2021 – Onze portfoliobedrijven, IT-dienstverleners Eshgro en Avensus, maken bekend dat zij per 21 december 2021 gaan fuseren. Door de fusie, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, ontstaat een landelijk opererende modern workplace specialist die onderscheidend is op het gebied van cloud en gespecialiseerde security. De nieuwe organisatie heeft meer dan 300 specialisten en vestigingen in Almere, Apeldoorn, Arnhem, Boxmeer, Breda, Delft en Weert.

Partner in digitale transformatie
Eshgro is een cloud serviceprovider en modern workplace specialist die met haar innovatieve platform Smarter 365 organisaties een slimmere werkplek biedt. Hierdoor kunnen zij meetbaar sneller, eenvoudiger en veiliger werken. Avensus biedt klanten expertise op het gebied van cloud en gespecialiseerde security: van transitie naar de cloud, managed services, informatiebeveiliging en IT-auditing tot gespecialiseerde cybersecurity zoals encryptie en ethical hacking.

De cloud- en managed securityactiviteiten van Avensus worden samengevoegd met de activiteiten van Eshgro en gaan verder onder de naam Eshgro. Abram Schermer, CEO Avensus: “Door de cloudactiviteiten van Avensus samen te voegen met die van Eshgro ontstaat er een krachtige toonaangevende cloud serviceprovider die organisaties begeleidt bij hun digitale transformatie naar de moderne werkplek. Door de fusie kunnen Avensus klanten profiteren van de mogelijkheden die het platform Smarter 365 biedt. Dit geeft hun een voorsprong op het gebied van Microsoft cloudtechnologie en het werken in de cloud.”

De gespecialiseerde dienstverlening op het gebied van audit & assurance en high grade security blijft actief onder de naam Avensus maar maakt wel onderdeel uit van de nieuwe organisatie. Anton Loeffen, directeur en oprichter Eshgro: “Tijdens hun digitale transformatie hebben organisaties grote vraagstukken op het gebied van document management, veiligheid en compliance. Onze klanten kunnen nu profiteren van de kennis en ervaring die de securityspecialisten van Avensus op dit gebied hebben.”

Groeiambities
Edwin de Ruijter, CEO Eshgro: “Door de fusie met Avensus worden we één van de grootste modern workplace specialisten voor het MKB op de Nederlandse markt. Wij zijn in staat om organisaties volledig te ontzorgen op het gebied van cloud, security en compliance. Het is onze ambitie om de komende jaren te groeien naar een omzet van 100 miljoen euro, zowel via overnames als autonoom. Dit kunnen we alleen realiseren als we voldoende gekwalificeerde medewerkers hebben. We gaan daarom het komende jaar enkele tientallen nieuwe collega’s werven.”

Holland Capital is als aandeelhouder van zowel Avensus als Eshgro actief betrokken bij beide organisaties. Hubert Verbeek, managing partner bij Holland Capital: “De Nederlandse IT-markt is sterk in beweging. Voor beheer van de moderne werkplek voorzien we consolidatie en een toenemend belang van verdere automatisering. Klanten hebben behoefte aan een leidende en krachtige partner die hen kan helpen in hun digitale transformatie. De fusie is daarom een logische stap.”

De nieuwe directie wordt gevormd door Edwin de Ruijter (CEO), Abram Schermer (CCO), Anton Loeffen (CTO), Kees van Diepen (COO) en Koen van Hoof (CFO).