ESDEC zet vol in op innovatie

Deventer, 10 november 2017 – De vraag naar zonne-energie in de Benelux en Europa groeit exponentieel. Door de stijgende motivatie in binnen- en buitenland om te verduurzamen en het succes van de nieuwe generatie montagesystemen voor pv-panelen groeit Esdec sterker dan verwacht. Om deze groei professioneel vorm te kunnen geven is Esdec,  producent en leverancier van deze montagesystemen, onlangs ingetrokken in haar nieuwe pand met een omvang van 9000 m².   

Investeren in innovatie is key voor Esdec. “De continue drang naar slimmere, betere en snellere oplossingen voor onze klanten is onze grote drijfveer. Elke dag weer”, vertelt Stijn Vos, algemeen directeur Esdec. “In deze groeimarkt willen wij de installateurs de zekerheid bieden dat zij werken met de meest innovatieve producten die snel te installeren zijn. Professionele ondersteuning in de vorm van tools, trainingen en support zijn voor ons en voor onze klanten zeer belangrijk. Als marktleider nemen we onze verantwoordelijkheid.”

Uitbreiding directieteam
Per 1 november heeft Esdec haar directieteam uitgebreid met een directeur innovatie & techniek: Dieuwke Boersma. Als afgestudeerd natuurkundige ontwikkelde ze al snel een enorme passie voor zowel duurzaamheid als innovatie. Ze begon haar carrière bij Shell en was ze werkzaam bij een start-up en Econcern. “De wereld iedere dag een beetje beter maken, daar doe ik het allemaal voor”, vertelt Dieuwke Boersma.  In het vervolg van haar carrière werd ze onderdeel van het management team van Philips Research, waarbij ze leidend was in de digitale transformaties en innovaties op het gebied van duurzaamheid. In haar laatste baan was ze new business en R&D leader voor Philips Lighting, met de focus op Solar Lighting voor India en Afrika. Voor Esdec zal Dieuwke zich volledig richten op het verder vergroten van onze innovatiekracht en het aansturen van de afdeling R&D, sales engineering, IT en product management.

Innovatiecentrum
In het nieuwe pand zal Esdec begin 2018 haar innovatiecentrum openen. In deze ruimte zal Esdec op een transparante manier laten zien hoe zij aan productontwikkeling doet en hoe zij continue bezig is haar (nieuwe) producten aan verschillende testen te onderwerpen.

Trainingscentrum
“We zien dat de vraag naar professionele solarinstallateurs door de groei in de markt sterk toeneemt”, vertelt Stijn Vos. “In ons nieuwe pand hebben we alles onder één dak.  Hier zullen wij investeren in professionele trainingsprogramma’s die ervoor moeten zorgen dat installaties met onze montagesystemen altijd goed zijn. Daarnaast zullen wij een professioneel trainingscentrum inrichten.” In het trainingscentrum kunnen installateurs hun vaardigheden trainen en oefenen met het installeren van pv-panelen op verschillende typen daken. Vanaf 2018 wil Esdec actief installateurs gaan opleiden om zo het tekort dat er is aan professionele solarinstallateurs terug te dringen.

Over Esdec
Esdec ontwikkelt, produceert en levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op alle type daken. De innovatieve systemen Clickfit en Flatfix onderscheiden zich doordat ze eenvoudig te plaatsen zijn door de installateur, zonder concessies te doen aan degelijkheid en duurzaamheid van het product. In 2017 won Esdec de Solar Innovation Award 2017 en werd het bedrijf genomineerd voor FD Gazellen 2017.