LMtec Digital Solutions voltooit rebranding naar Emixa

Naarden, 10 juni 2024 – Ons portfoliobedrijf Emixa, de toonaangevende technologiepartner voor SAP/Siemens/Mendix, rondt de laatste fase van zijn rebranding naar één merk af. De meest recente acquisitie, LMtec Digital Solutions krijgt vanaf vandaag de naam Emixa DACH!

LMtec Digital Solutions is een toonaangevende adviespartner in Duitsland en Zwitserland, gespecialiseerd in het leveren van Product Lifecycle Management (PLM)-oplossingen, waaronder managementadvies, onderhoud en technische ondersteuning. De samenwerking met Siemens Digital Industry Solutions, evenals SAP en Mendix, draagt bij aan hun visie om een belangrijke rol te spelen in de digitale transformatie van de maakindustrie, ook wel bekend als ‘Industry 4.0’. De samenwerking binnen Emixa biedt zijn klanten verbeterde en uitgebreidere diensten en zijn medewerkers kansen voor internationale ontwikkeling binnen het brede scala aan diensten, technologieën en landen waar de groep actief is.

 

Uitbreiding van Emixa naar de DACH-regio

De overname van LMtec Digital Solutions in september 2023 is een belangrijke stap geweest in de internationale uitbreidingsstrategie van Emixa. Met inbegrip van LMtec telt Emixa meer dan 530 professionals, gericht op Product Lifecycle Management (PLM), Enterprise Resource Planning (ERP), IT-architectuur, low-code applicaties, systeemintegraties en procesoptimalisatie, voornamelijk gericht op de maakindustrie. De groep streeft ernaar een van de toonaangevende spelers in West-Europa te worden, met een duidelijke focus op de maakindustrie, en is actief in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Zwitserland.

Peter-Jan Simons, CEO van Emixa, verklaarde: “Ik ben enthousiast over deze volgende fase van de overgang naar één merk, inclusief LMtec, omdat dit onze klanten en collega’s de geweldige kans biedt om onze diensten uit te breiden en projecten en ondersteuning op internationale schaal te leveren.”

Peter Wassmer, Managing Partner van LMtec Digital Solutions, verklaarde: “Het merk Emixa wordt erkend als een toonaangevende specialist die oplossingen kan leveren op basis van SAP/Siemens/Mendix-technologie. Nu kan Emixa optreden als een vertrouwde digitale partner voor onze klanten bij het aanpakken van hun digitale uitdagingen.”

Over LMtec Digital Solutions

LMtec, opgericht in 2014, biedt adviesdiensten voor digitale transformatie, architectuur en implementatie van PLM-oplossingen, licenties en IT-diensten in alle industriële sectoren. Met een team van meer dan 70 experts in Centraal-Europa is het hun missie om gewaardeerde klanten in staat te stellen te innoveren en betere producten en diensten sneller op de markt te brengen. Ze bereiken toonaangevende innovatie door diepgaande industriële kennis, PLM best practices, unieke processen en technologische vaardigheden. LMtec is een Smart Expert Partner van Siemens Digital Industries Software, SAP en Mendix in de DACH-regio.

Over Emixa

Emixa biedt zijn klanten innovatieve, hoogwaardige, full-service oplossingen op het gebied van digitale transformatie, met een speciale nadruk op de maakindustrie, ook wel bekend als ‘Industry 4.0’, gebruikmakend van Siemens (PLM), SAP (ERP), Mendix (Low Code Applications), aangevuld met Management Consulting, Integration Solutions en Data & Analytics praktijken. De groep is actief in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Zwitserland. De basis voor Emixa werd gelegd in 2021 met een uitbreiding in 2022 en 2023, toen de bedrijven Appronto, cards PLM Solutions, Dimensys, LMtec, Magnus en OnePLM de krachten bundelden met de steun van Holland Capital.

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al 40 jaar verantwoord en succesvol in meer dan 180 Nederlandse MKB-bedrijven. Met een heldere investeringsstrategie zijn ze actief in de aantrekkelijke groeimarkten van Healthcare, Technology en Agrifood. Hun ervaren en betrokken investeringsteam begrijpt ondernemerschap. Ze streven naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeren, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk van succesvolle ondernemers in de relevante groeimarkten. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf. Holland Capital is sinds 2020 betrokken bij Emixa als aandeelhouder. Zij ondersteunt het management actief bij de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Holland Capital investeert in Curess

Holland Capital investeert in Curess

Holland Capital participeert in Curess, een vooraanstaande organisatie in de jeugdzorg gericht op systemische gezinsondersteuning. Door middel van de samenwerking met Holland Capital kan verdere groei en ontwikkeling gerealiseerd worden.

Ondernemer wordt investeerder

Ondernemer wordt investeerder

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 - Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van...

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht Amsterdam, 15 april 2024 - Onze deelneming de YOEP-groep gaat samen verder met PHHaastrecht. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt de YOEP-groep haar jeugdzorg en...

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB Amsterdam, 10 april 2024 - Ons portfolio bedrijf Da Vinci Laboratory Solutions (Da Vinci) neemt sectorgenoot JSB over. Da Vinci en JSB zijn twee gerenommeerde bedrijven in de internationale markt voor...

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl