Dimensys zet volgende stap in groei door kapitaalinjectie Holland Capital

Dimensys zet volgende stap in groei door kapitaalinjectie Holland Capital 

Amsterdam/’s-Hertogenbosch, 14 januari 2021 – Participatiemaatschappij Holland Capital investeert in Dimensys, gespecialiseerde SAP Partner op het gebied van Asset en Product Lifecycle Management (PLM).

Dimensys heeft sinds de oprichting in 2000 naam weten te maken met het leveren van gespecialiseerde SAP proces en IT-consultancy diensten voor projectmatig werkende en asset intensieve industrieën. Deze dienstverlening stelt organisaties als ASML, ProRail, Infrabel en Heijmans in staat hun projecten en assets, zoals machines en infrastructuur, te monitoren en effectiever in te zetten. Dimensys is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch en Antwerpen. Het management heeft als doel de leidende positie in de Benelux verder uit te breiden naar de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland).

Goed gepositioneerd voor Industry 4.0
Investeerder Holland Capital is van mening dat de organisatie goed gepositioneerd is om een belangrijke rol te spelen in de verdere digitalisering van kapitaalintensieve bedrijven, ook wel ‘Industry 4.0’ genoemd. Tevens is de verwachting dat de vraag naar gespecialiseerde SAP-kennis verder zal toenemen vanwege de transitie naar ‘SAP S/4HANA’. De investering van Holland Capital in de SAP activiteiten stelt de organisatie in staat geografisch uit te breiden en overnames in zowel de Benelux als in de DACH-regio te realiseren.

Alexander Haas, CEO Dimensys, over de samenwerking: “In Holland Capital hebben we een sterke en strategische sparringpartner gevonden die ons verder helpt met schaalvergroting via een buy & build-strategie. Zo kunnen we de komende jaren verder groeien, zowel nationaal als internationaal.”

Ewout Prins, Managing Partner bij Holland Capital, voegt daaraan toe: “Dimensys heeft een onderscheidende propositie op het gebied van SAP Asset en Product Lifecycle Management. Met haar specialistische kennis helpt ze toonaangevende klanten met complexe uitdagingen op het vlak van het beheer en de exploitatie van kapitaalgoederen. Vanuit Holland Capital zien wij voor Dimensys volop kansen om zowel autonoom als via buy & build verder door te groeien.”

Over Dimensys
Dimensys helpt bedrijven bij het realiseren van operational excellence van hun bedrijfsprocessen. Dit doen ze voor bedrijven actief in onder andere de bouwnijverheid, infrastructuur en discrete productie. Dimensys maakt de levenscyclus van assets en producten inzichtelijk, voorspelbaar en repeteerbaar. Hierdoor kunnen organisaties deze beter, nauwkeuriger en effectiever inzetten. De organisatie maakt hiervoor gebruik van een jarenlange ervaring op de kennisdomeinen Asset en Product Lifecycle Management, Project & Portfolio Management en Manufacturing Execution System (MES). Dimensys is gecertificeerd als SAP Gold Partner, SAP Partner Center of Expertise en SAP Recognized Expertise Partner. De organisatie boekt sterke bedrijfsresultaten en ondervindt weinig problemen van de Covid-19 situatie.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.