Defibrion haalt investeerder binnen voor uitrol buy-and-build strategie

Defibrion haalt investeerder binnen voor uitrol buy-and-build strategie

Amsterdam, 24 september 2019 – Participatiemaatschappij Holland Capital investeert in Defibrion, een snelgroeiende leverancier van AED’s en andere producten en diensten op het vlak van bedrijfshulpverlening. Met ondersteuning van Holland Capital zal Defibrion een actieve buy-and-build strategie inzetten om haar marktpositie in de versnipperde West-Europese markt te vergroten.

Defibrion, opgericht in 2008, is dé expert op het gebied van AED’s en bedrijfshulpverlening. Klanten kunnen bij de onderneming terecht voor veiligheidsproducten, diensten en advies. Defibrion is vooral actief in Nederland, België en Frankrijk en heeft inmiddels al meer dan 25.000 AED’s geleverd.

Toenemend belang preventieve zorg- en veiligheidsmiddelen door vergrijzing
In een vergrijzende samenleving neemt het belang van preventieve zorg- en veiligheidsmiddelen op de werkvloer en in openbare ruimte sterk toe. Jaarlijks worden er in Nederland 8.000 reanimaties buiten het ziekenhuis uitgevoerd, alvorens de ambulance arriveert. In ruim 75% van deze gevallen zijn het omstanders die het slachtoffer reanimeren. De overlevingskans bij een hartstilstand is gemiddeld 23%, bij gebruik van een AED verhoogt deze kans naar 49%. In Nederland zijn zo’n 100.000 AED’s geïnstalleerd, wat neerkomt op 6 AED’s per 1.000 inwoners.

In de ons omringende landen is al meer wetgeving op het gebied van de inzet van preventieve middelen zoals AED’s. In Frankrijk is er sinds kort een wet van kracht die publieke locaties met een capaciteit van meer dan 300 mensen verplicht een AED beschikbaar te hebben.

Actieve buy-and-build strategie
De investering van Holland Capital stelt de organisatie in staat haar productaanbod te verbreden, geografisch uit te breiden en overnames te doen in zowel Nederland als Europa.

Joshua Valkenier, CEO Defibrion, geeft aan: “We opereren in een gefragmenteerde markt. Met een buy-and-build strategie kunnen we ons marktaandeel versneld vergroten. Enerzijds zien we kansen om internationaal onze bestaande activiteiten via overnames uit te breiden. Daarnaast willen we via buy-and-build onze health en safety product- en dienstenportefeuille verbreden. We zien Holland Capital als een zeer ervaren partij die ons gaat helpen deze strategie succesvol uit te rollen.”

“We zien uitstekende kansen voor Defibrion om bedrijven en instellingen bij de uitvoering van hun preventieve zorg- en veiligheidsbeleid te ondersteunen en ontzorgen. We zijn onder de indruk van de ondernemende cultuur bij Defibrion en ondersteunen het bedrijf graag bij de aankomende internationale groei.”, aldus Ewout Prins, managing partner Holland Capital.