Cloud services platform Eshgro ontvangt kapitaalinjectie van Holland Venture

Amsterdam, 4 juli 2017 – Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert in Eshgro, een toonaangevend en innovatief cloud services platform. Het groeikapitaal stelt Eshgro in staat om haar unieke platform verder te ontwikkelen en haar internationale groei te versnellen.

Cloud verandert IT-consumptie
De cloud verandert de manier waarop bedrijven IT consumeren. Ten opzichte van on-premise IT oplossingen biedt de cloud meer flexibiliteit, 24/7 toegankelijkheid vanaf elke locatie, altijd up-to-date en meer veiligheid. De wereldwijde cloudmarkt zal volgens prognoses van diverse onderzoeksbureaus groeien naar circa € 180 mld in 2020; met een CAGR van 21,5%i,ii. Daarmee groeit de cloudmarkt 7x sneller dan de wereldwijde IT-uitgaven.

Deze dynamiek creëert nieuwe uitdagingen voor value added resellers en managed service providers. Inspelend op deze ontwikkeling heeft Eshgro een technologisch innovatief platform ontwikkeld, de CSB Suite. Dit unieke platform maakt van iedere bestaande IT-omgeving binnen 10 minuten inzichtelijk hoe er veilig een functionele cloud oplossing kan worden samengesteld. Bovendien maakt het de financiële impact inzichtelijk.

Value added resellers en managed service providers kunnen het platform volledig naar eigen inzicht inrichten, gebruikmakend van het ruime cloud services aanbod van Eshgro. Daarnaast kunnen ze eenvoudig hun eigen dienstenpakket integreren. Eshgro helpt value added resellers en managed service providers om hun businessmodel om te vormen van een projecten- naar een abonnementenmodel. Hiermee kunnen ze relevant blijven in een sterk veranderende markt en meer waarde creëren. Eshgro bewijst het succes van het platform met value added resellers die al 3 jaar op rij hun abonnementen omzet met meer dan 100% laten groeien. Eindgebruikers draaien inmiddels meer dan 700 verschillende bedrijfsapplicaties op het platform. Belangrijkste argumenten voor gebruik zijn de mogelijkheid om eigen software naar de cloud te brengen, de transparante kosten en de flexibiliteit. Het feit dat Eshgro meervoudig gecertificeerd is maakt dat overheden, financiële dienstverleners en zorginstellingen hun applicaties en data veilig in de cloud kunnen onderbrengen. Met de IT-omgevingen op het platform doen eindgebruikers inmiddels meer dan 1 miljard Euro omzet.

Focus op groei en schaalbaarheid
“We zijn klaar voor de volgende fase, waarbij de focus ligt op de groei en schaalbaarheid van ons platform. Het groeikapitaal stelt Eshgro in staat om internationaal te groeien en ook de grootste value added resellers en managed service providers in de markt te gaan bedienen.”, zegt Anton Loeffen, CEO van Eshgro.

“We hebben Holland Venture aan boord gehaald om een actieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en groei van Eshgro. Door hun jarenlange ervaring met groeiende bedrijven, biedt Holland Venture een belangrijke strategische en commerciële meerwaarde.” Volgens Niels van Aalten, partner Holland Venture, is de snelgroeiende en competitieve cloud service markt volop in ontwikkeling. “Bedrijven zijn in toenemende mate op zoek naar een efficiënt en veilig ingerichte werkomgeving in de cloud die precies aansluit op hun bedrijfsactiviteit. Bovendien willen bedrijven inzicht en flexibiliteit in de IT-kosten per medewerker. Het Eshgro platform sluit naadloos aan op deze ontwikkeling. Deze investering past uitstekend binnen onze investeringsstrategie en wij ondersteunen dan ook graag de verdere commerciële expansie van Eshgro”.

Over Eshgro
Eshgro is een toonaangevende cloud services broker. Zij stellen IT-partners in staat om succesvol cloud business oplossingen te verkopen en te leveren aan hun klanten. Dankzij het innovatieve platform, de CSB Suite, kunnen value added resellers en managed service providers eenvoudig op maat gemaakte cloud diensten leveren. De Eshgro CSB Suite integreert meer dan 700 applicaties in een gestroomlijnde cloud omgeving. De veelzijdige Cloud Configurator versnelt cloud verkopen en helpt IT-partners om hun unieke cloud diensten te vermarkten.

Over Holland Venture

Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.