Cloud service provider Eshgro zet volgende stap in groei door kapitaalinjectie Holland Capital

Cloud service provider Eshgro zet volgende stap in groei door kapitaalinjectie Holland Capital

Boxmeer/Amsterdam, 24 maart 2020 – Participatiemaatschappij Holland Capital vergroot haar belang in Cloud service provider Eshgro. Door deze stap kan het in Boxmeer en Amsterdam gevestigde Eshgro haar groeiambities versneld realiseren. De Cloud dienstverlener wil haar marktpositie verder versterken door enerzijds organische groei, en anderzijds door middel van overnames.

Unieke oplossing & snelle groei
Eshgro ontsluit, met eigen ontwikkelde software, de Microsoft Modern Workplace met branche specifieke/ bedrijfskritische applicaties. Deze unieke oplossing, bekend onder de naam Smarter 365, wordt compleet geautomatiseerd uitgerold, beheerd en up-to-date gehouden voor klanten. Hierdoor kunnen organisaties binnen dagen in plaats van maanden overstappen naar de Modern Workplace en sneller, eenvoudiger en veiliger IT-oplossingen realiseren en beheren. Ten opzichte van traditionele IT-dienstverlenerskunnen besparingen tot wel 50% worden gerealiseerd. De visie en aanpak van Eshgro slaat duidelijk aan, zo blijkt uit de snelle groei van het bedrijf, dat inmiddels meer dan 10 miljoen aan recurring revenues kon bijschrijven op basis van haar platform.

In tijden van het Corona-virus is het Smarter 365 platform uiterst actueel. Zo biedt Eshgro een ‘gratis thuiswerkomgeving in 15 minuten’aan. Hiermee kunnen organisaties die nog geen thuiswerk oplossing hebben, heel snel een veilige basis thuiswerkomgeving voor hun medewerkers realiseren.

Holland Capital breidt belang uit
Investeerder Holland Capital, die sinds 2015 als aandeelhouder betrokken is bij Eshgro, laat weten haar belang te hebben uitgebreid tot een meerderheidsbelang. Belangrijkste reden hiervoor is dat ze, zowel autonoom als middels overnames, de snelle groei van Eshgro verder wil voortzetten.

Niels van Aalten, partner Holland Capital, zegt daarover: “De snelgroeiende recurring omzet, de naadloze aansluiting op de Microsoft technologie en uitstekende service aan directe klanten zijn de voornaamste redenen om Eshgro verder te ondersteunen. Een logisch moment om ons aandeel te vergroten en verdere groei te realiseren.”

Anton Loeffen, CEO Eshgro, voegt daar aan toe: “Holland Capital heeft expertise in het juist positioneren van snel groeiende bedrijven. Zij zijn dan ook een waardevolle partner in ons groeitraject. Onze huidige focus hebben wij mede te danken aan de heldere sparringsessies met Holland Capital. Dit sluit ook helemaal aan bij de groeiambities die we als Eshgro nooit onder stoelen of banken hebben gestoken. Met de grotere financiële inbreng van Holland Capital kunnen we krachtig verder bouwen.”