Axual haalt groeifinanciering op bij investeerder Holland Capital

Axual haalt groeifinanciering op bij investeerder Holland Capital

Utrecht/Amsterdam, 10 maart 2022 – Holland Capital investeert met een private co-investeerder in softwarebedrijf Axual, dat klanten voorziet van een platform dat real-time data streaming eenvoudiger en versneld mogelijk maakt. Met de financiering wil Axual haar gestelde groeiambities realiseren.

Realtime data streaming
Het softwareplatform van Axual maakt het mogelijk om data streaming op basis van Apache Kafka-technologie in te zetten binnen grote organisaties. Bij deze vorm van data streaming worden gebeurtenissen in een stroom real-time data weergegeven, die vervolgens andere processen binnen de organisatie in gang kunnen zetten of real-time analyse mogelijk maken. Axual levert tools en diensten om data stromen en de daaraan verbonden applicaties op een enterprise-grade wijze te beheren.

Big data
Er is een groeiende vraag naar dergelijke real-time data streaming software. De grote hoeveelheid data die tegenwoordig beschikbaar is, is voor veel bedrijven interessant om in te zetten in bijvoorbeeld het verbeteren van klantervaring of interne processen. Axual is een gewaardeerde partner voor middelgrote tot grote bedrijven in onder andere de financiële en energie sector, maar ook in de retail- en publieke sector. Bedrijven zoals Rabobank, de Volksbank en Eneco gebruiken Axual om volledig datagedreven te werken. Denk hierbij aan use cases zoals het versturen van real-time notificaties, fraude detectie, real-time handelen in energie en het koppelen van slimme sensoren om het energieverbruik te voorspellen. 

Ook Gartner erkent dat het gebruik en delen van real-time data een must-have is voor bedrijven. Onlangs is Axual door Gartner geselecteerd als “representative vendor” in hun marktrapport voor event stream processing technologieën van 2022.

Investering voor groei
Via de samenwerking met Holland Capital wil Axual investeren in productontwikkeling en verdere nationale en internationale uitrol van het platform.

Jeroen van Disseldorp, Founder en CEO Axual, “De investering van Holland Capital maakt het mogelijk om onze groeiambities te concretiseren en te realiseren.”

Hubert Verbeek, managing partner Holland Capital, “Axual heeft in de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd en zich goed gepositioneerd in de markt. Wij kijken er naar uit om met elkaar de volgende fase van groei in te zetten”.

Over Axual
Axual is opgericht in 2015 door Jeroen van Disseldorp, het bedrijf is gevestigd in Utrecht en telt 35 werknemers. Het platform van Axual is aanvullend op Apache Kafka. Kafka is   toonaangevende technologie en wordt door meer dan 80% van de Fortune 100-bedrijven gebruikt. Het Axual platform bevat functionaliteiten voor onder andere data governance, audit trails, security en data synchronisatie. Klanten zijn onder andere de Rabobank, Volksbank en Eneco.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk van succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology. Axual is het eerste portfoliobedrijf van het onlangs gelanceerde fonds Holland Capital Venture and Growth Fund IV. Dit fonds is gelanceerd in november 2021 en op dit moment wordt toegewerkt naar een second close voor verdere geïnteresseerden.