Avinty en Karify slaan handen ineen om de zorg te verbeteren

Avinty en Karify slaan handen ineen om de zorg te verbeteren

Amsterdam, 10 september 2019 – Eerder deze week hebben de aandeelhouders van eHealth Platform Karify de overname contracten getekend waarmee ze hun aandelen in Karify hebben verkocht aan Avinty, een ontwikkelaar van softwareapplicaties voor zorginstellingen. Avinty en Karify hebben de ambitie om een volledig geïntegreerde eHealth oplossing te bieden en de adoptie van eHealth in de gezondheidszorg te verhogen. Het huidige managementteam van Karify, waaronder medeoprichter en CEO Joris Moolenaar, blijven in hun huidige rol betrokken.

Karify biedt eHealth oplossingen aan zorginstellingen en heeft in de afgelopen jaren een groot marktaandeel opgebouwd in de geestelijke gezondheidszorg. Het platform verbindt inmiddels meer dan 60.000 gebruikers met zorgprofessionals door het combineren van online communicatie en zelfhulp modules met persoonlijke begeleiding. Het gebruik van eHealth in de gezondheidszorg voorziet de gebruiker in zijn hulpbehoefte en ondersteunt de professional bij zijn werk. Dit resulteert in een effectiever en efficiënter zorgproces en maakt de zorg bereikbaarder.

Actieve groeistrategie
Holland Capital was sinds 2014 aandeelhouder in Karify. Ze heeft het management actief ondersteund bij de strategische ontwikkeling van het bedrijf. “Mede door de technologische ontwikkeling van de software, de verdere professionalisering van de organisatie en eerste internationale expansie, heeft Karify de afgelopen jaren een sterke positie verkregen binnen de GGZ markt. De samenwerking met Avinty is een mooie volgende stap, welke een enorme meerwaarde heeft voor de klanten en haar zorgprofessionals. Wij wensen Karify en Avinty een succesvolle gezamenlijke toekomst.”, aldus Ewout Prins, Managing Partner Holland Capital.

Volledig geïntegreerde eHealth oplossing
Avinty, ontwikkelaar van softwareapplicaties voor Nederlandse en Belgische zorginstellingen, heeft haar krachten gebundeld met eHealth platform Karify. Avinty is een groep softwarebedrijven waar gevestigde namen Impulse Info Systems, NederCare, VIR e-Care Solutions gezamenlijk meer dan 56.000 zorgprofessionals ondersteunen. Sinds 2016 wordt Avinty ondesteund door Gilde Equity Management. Avinty en Karify hebben de ambitie om een volledig geïntegreerde eHealth oplossing te bieden en de adoptie van eHealth in de gezondheidszorg te verhogen.

Onno Verstegen, CEO Avinty: “De eHealth software van Karify is een waardevolle toevoeging aan de reeds aanwezige expertise en levert nieuwe functionaliteiten aan het Avinty platform. Het aanbieden van cliëntportalen en eHealth om je eigen zorg te organiseren en informatie te delen zijn tegenwoordig onmisbaar.”

Joris Moolenaar, CEO Karify: “Met deze stap kan Karify sneller doorgroeien. Zorg organisaties hebben steeds meer digitale processen en zorgdiensten in ontwikkeling. In de afgelopen jaren heeft Holland Capital actief ondersteund om een succesvol bedrijf te ontwikkelen in de zorg, daarin was haar kennis en expertise op het gebied van (e)health van grote waarde. Met Avinty als partner kan het team van Karify het verschil maken, door te doen waar zij goed in is; betere digitale zorg(diensten) voor cliënten en professionals.”

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 37 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.