Avensus Groep zet volgende stap in buy-and-build strategie met overname auditconnect

Amsterdam, 6 juli 2018 – Avensus Groep neemt vanaf begin juli 2018  AuditConnect over. De onderneming richt zich met audit- en consultancy-activiteiten op het verbeteren van  de security- en IT-processen bij  grote en middelgrote organisaties. Deze  overname past perfect in de ambitieuze buy-and-build strategie die Avensus Groep met steun van investeerder Holland Venture op het gebied van Security en Cloud diensten uitvoert. Recentelijk werd ook al de overname van Managed Services Provider ICT Vision gerealiseerd.

De IT markt maakt grote veranderingen door, veel bedrijven verplaatsen hun ICT infrastructuur van on-premise naar de cloud. IT beweegt van ondersteunende processen naar kernprocessen, waarbij kwetsbaarheden kunnen ontstaan in organisaties. Data is de kern van iedere onderneming en het beveiligen hiervan is van het grootste belang. Avensus Groep versterkt haar klanten door IT-complexiteit weg te nemen en veiligheid te vergroten. Op het gebied van High Grade Security is zij marktleider in de Benelux. Met haar Managed Cloud Services onderscheidt ze zich door deskundigheid en klantgerichtheid.

Cloud & Security actuele thema’s
De pijlers van Avensus Groep zijn Security en Cloud Solutions. Avensus Groep geeft vanuit de twee pijlers invulling aan onderwerpen als cloud security, malware en data protection, cloud technology en transition. De onderneming bestaat uit gespecialiseerde business units die flexibel en klantgericht zijn, zoals ICT Vision en nu ook AuditConnect. Hiermee wordt de slagkracht van Avensus Groep vergroot. AuditConnect is expert op het gebied van IT-audits, privacy en informatiebeveiliging. Specifiek richt de onderneming zich op ISO, ISAE, DigiD certificering en de implementatie van AVG/GDPR.

Zowel de cloud-, als de security-transitie dwingen bedrijven om goed te kijken naar  hun informatiebeveiliging. “In iedere organisatie liggen de kwetsbaarheden niet alleen op  technisch gebied, maar juist óók in menselijk handelen.”, zegt Abram Schermer, managing director van Avensus Groep, “Op dat terrein is AuditConnect zéér goed thuis. Al onze klanten hebben behoefte aan concrete ondersteuning op dit vlak. De samenwerking met AuditConnect versterkt ons team.” Mischa van der Vliet, oprichter en directeur van AuditConnect voegt daar aan toe: “In de samenwerking met de Avensus Groep krijgt AuditConnect de kans om haar sterke groei een stevige basis te geven. In de afgelopen jaren is de vraag naar onze kennis enorm toegenomen. Samen met de Avensus Groep kunnen we tot nieuwe oplossingen komen waarin wij de bedrijfsprocessen en IT tegelijkertijd verbeteren voor een bredere klantenkring”.

Groei door buy-and-build
Avensus Groep is voornemens een veelzijdige IT-speler te worden, waarbij meerdere dochterondernemingen verworven worden die als flexibele specialist functioneren in hun eigen niche. ‘’Met de acquisitie van AuditConnect geven we concreet invulling  aan onze ambitie om een marktleidende positie in Security & Cloud te veroveren. Bovendien draagt AuditConnect direct bij aan het positieve resultaat van de Avensus Groep.”, aldus Ed Trautig, managing director Avensus Groep. “Hiermee versterken we onze autonome groei en komen we dichterbij onze ambitie om dit jaar naar een omzet van €30 miljoen te groeien.”

Investeringsmaatschappij Holland Venture is (hands-on) betrokken en biedt commerciële en strategische ondersteuning bij de uitrol van de buy-and-build strategie. “We zien dat veel specialistische IT bedrijven voor organisationele uitdagingen komen te staan door de groeiende vraag uit de markt en de blijvende noodzaak tot innovatie. We blijven op zoek naar klantgerichte IT ondernemingen die zich graag aansluiten bij een grotere organisatie”,  zegt Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture.

Over Avensus Groep
Avensus Groep is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van Cloud en security. Binnen de groep hebben diverse dochterondernemingen een leidende rol in hun eigen niche. Deze aanpak levert de slagkracht van een grote onderneming in combinatie met de deskundigheid en flexibiliteit van een betrokken specialist. De Avensus Groep groeit dit jaar naar een omzet van €30 miljoen op basis van onderscheidende diensten voor grote en middelgrote organisaties. Het bedrijf wil uiteindelijk doorgroeien naar een omzet van €50 mln.

Over AuditConnect
AuditConnect is expert op het gebied van IT-audits, privacy en informatiebeveiliging. Vanuit die specialisaties geeft de onderneming advies over de kwaliteit van de ICT. Veel bedrijven en instellingen vertrouwen op het bedrijf  met betrekking tot bijvoorbeeld ISO, ISAE en DigiD certificering. Bovendien helpt AuditConnect haar klanten processen te verbeteren rondom privacy en de implementatie van AVG/GDPR. Het bedrijf heeft circa 30 medewerkers en is gevestigd in Apeldoorn.

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.