Highcare ondersteunt management buy-out zorgzuster

Roosendaal/Maastricht, 27 november 2018 – Highcare en Ralph Smeets, nemen alle aandelen in Zorgzuster Nederland over van Start People (onderdeel van USG People The Netherlands). Ralph Smeets heeft in 2010 Zorgzuster opgericht. Highcare is het uitzend- en detacheringsbureau in de zorg en het veiligheidsdomein. Zorgzuster is het platform voor ZZP’ers in de zorg. Zij is de schakel tussen zorgprofessionals en cliënten en levert daarmee zorg op maat. De afgelopen jaren heeft Highcare een actieve buy-and-build strategie uitgevoerd, waarbij de bedrijven Ambucare, SEHV, EMC, Latona en Fydalo reeds zijn overgenomen. Met de overname van Zorgzuster versterkt Highcare haar huidige marktpositie in de zorg.

Zorgzuster is de intermediair in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Het platform bemiddelt en faciliteert ZZP’ers in de zorg. Met een database van circa 4500 ZZP’ers bemiddelt Zorgzuster maandelijks zo’n 1700 zelfstandigen. Het platform heeft een landelijke dekking en opereert vanuit Maastricht.

Flexibiliteit in arbeidsvoorwaarden als oplossing voor tekort aan zorgpersoneel
In de zorg werken momenteel 1,2 miljoen mensen. Door onder andere de toenemende vergrijzing is er sprake van een groot tekort van zorgpersoneel. Daarbij kiezen steeds meer Nederlanders voor een flexibel arbeidscontract. Zo ook in de zorg, waar het aantal ZZP’ers de afgelopen vijf jaar met maar liefst 50% gestegen is naar 30.000 ZZP’ers. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren nog verder stijgen.

Flexibiliteit bieden in arbeidsvoorwaarden is volgens Highcare en Zorgzuster juist in deze tijd één van de belangrijkste oplossingen om het tekort van zorgpersoneel tegen te gaan. De kracht zit volgens Highcare en Zorgzuster daarom in zorgprofessionals laten werken op de manier die het beste bij hun past. Waar Zorgzuster dit doet door de bemiddeling van ZZP’ers in de VVT sector, richt Highcare zich juist op het uitzenden en detacheren van zorgprofessionals binnen de ziekenhuizen, ambulancezorg en VVT sector. Door hun krachten te bundelen kunnen ze daadwerkelijk flexibiliteit in arbeidsvoorwaarden bieden.

Gezamenlijke ambities

”Zorgzuster staat met haar uitstekende kwalitatieve dienstverlening zeer goed bekend in de VVT markt. Door te participeren in Zorgzuster bieden wij onze zorgprofessionals een nieuwe vorm van flexibel werken en kunnen we beter inspelen op de structurele vraag naar zorgpersoneel vanuit onze opdrachtgevers.  Zorgzuster is actief voor meer dan 1300 actieve zorgaanvragers en heeft contracten met grote VVT instellingen waar wij nog niet bekend zijn. De expertise die Zorgzuster de afgelopen jaren heeft opgebouwd in de bemiddeling van ZZP-ers kan door de samenwerking met Highcare ook toegepast worden in andere zorgsegmenten. Door samen op te trekken, wordt onze marktpositie nog verder versterkt”, vertelt Willem Grool, directeur Highcare.

Ralph Smeets, directeur Zorgzuster, voegt daar aan toe: “In Highcare hebben we een strategisch partner gevonden om onze propositie verder te ontwikkelen en het palet zorgverlening uit te breiden. Hierdoor hebben we een totaalaanbod van goedkopere en betere zorg. Gezamenlijk kunnen we een leidende marktpositie pakken in de Nederlandse zorgmarkt.”

Adriaan Belonje, Algemeen directeur Start People: ”Start People heeft Zorgzuster in 2015 overgenomen als snelgroeiende speler voor flexibele personeelsoplossingen in de zorgsector. In de afgelopen jaren heeft Zorgzuster zich ontwikkeld als een betrouwbare en professionele partner voor individuele zorgvragers, zorginstellingen en zelfstandige zorgverleners. Naast deze mooie ontwikkeling heerst er binnen Zorgzuster een enorme ondernemersgeest die het verdient haar eigen weg te kunnen vervolgen. Door krachtenbundeling met Highcare kunnen zij samen een grote rol pakken in het tegenaan van het zorgpersoneelstekort. Ik ben blij met de prettige samenwerking van de afgelopen jaren en wens zowel Zorgzuster als Highcare heel veel succes.”