MedAngel neemt twijfels over werkzaamheid medicatie weg

Digitale healthcare start-up ontvangt investering van Holland Venture en Oost NL

Apeldoorn/Amsterdam, 13 juli 2018 – Onzekerheid over de werking van je medicijnen, geen controle hebben over hoe je dag loopt, het houdt veel chronisch zieke patiënten bezig. Er zijn factoren die de werking van de medicatie, en daarmee de gezondheid, beïnvloeden. Een van deze factoren is de temperatuur omdat veel medicijnen hun werking verliezen als ze niet op de juiste temperatuur worden bewaard. MedAngel, gevestigd in Nijmegen, maakt een einde aan deze onzekerheid doordat de patiënt real-time de temperatuur van de medicatie kan monitoren via een app op de telefoon. Als fondsmanager van het Innovatie- en Energiefonds van de provincie Gelderland investeert Holland Venture samen met Oost NL in MedAngel om verdere groei en internationalisering mogelijk te maken.

Controle over je eigen gezondheid
Amin Zayani, oprichter en directeur van MedAngel, is zelf diabetes patiënt en weet hoe lastig het is om de temperatuur van medicatie regelmatig te houden. Een aantal jaar geleden belandde hij zelf in het ziekenhuis, toen zijn insuline bevroren bleek te zijn geweest. Na deze ervaring ging hij opzoek naar een oplossing. Toen die er niet was startte hij MedAngel. “Niemand mag ooit twijfelen aan de effectiviteit van zijn medicatie”, aldus Zayani.

Grip op het dagelijks leven
Miljoenen patiënten, zoals diabetici en reumapatiënten, zijn dagelijks afhankelijk van temperatuurgevoelige medicatie. Medicatie die niet werkt omdat het niet bij de juiste temperatuur is opgeslagen kan tot levensbedreigende situaties leiden. MedAngel ontwikkelde een sensor, MedAngel ONE, die real time de temperatuur van medicatie kan meten. De metingen worden via een app op de smartphone, die gekoppeld is aan een database met veilige temperatuurranges per medicijn, vergeleken op effectiviteit en alarmeert wanneer het dreigt mis te gaan. Een eenvoudige methode om een belangrijke risicofactor uit te sluiten. “MedAngel ONE neemt een stuk zorg en onzekerheid over de werking van de medicatie weg en geeft patiënten daarmee de controle over hun leven terug”, voegt Zayani toe. Daarnaast leidt gebruik van de MedAngel ONE tot gezondheidswinst en kostenbesparing voor de zorg doordat het medische complicaties voorkomt en verspilling van medicijnen tegengaat.

Internationale groei
Zayani heeft deelgenomen aan het Rockstart Digital Health Program en met leningen van particulieren en Oost NL is Zayani in staat geweest het product MedAngel ONE te ontwikkelen tot een verkoopbaar product. MedAngel ONE wordt al verkocht via de webshop van Amazon.com en in Amerika via de grote keten van drogisterijen CVS. Verder zijn er distributeurs in Zweden, Frankrijk, Canada Australië en de Verenigde Arabische Emiraten. Zayani: “Nu is het tijd om met de nieuwe partners Holland Venture en Oost NL de volgende fase in te gaan. Beide partners hebben veel ervaring met groeiende bedrijven in de gezondheids- en technologiesector. Voor ons is deze investering een cruciale stap naar commercieel succes in Europa en de VS”.

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.