Autisme specialist PGZ sluit zich aan bij Allerzorg

Autisme specialist PGZ sluit zich aan bij Allerzorg

Amsterdam, 8 april 2021 – GGZ-aanbieder Zorgverlening PGZ sluit zich aan bij Allerzorg. PGZ is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met (een vorm van) autisme. Het zorgaanbod en de visie van PGZ sluiten goed aan bij zorgpartner Allerzorg.

PGZ begeleidt en behandelt ruim 1.300 cliënten in de regio’s Limburg en Noord-Brabant. Om cliënten ook in de toekomst optimale geestelijke gezondheidszorg en begeleiding te bieden, zijn PGZ en Allerzorg sinds enige tijd in gesprek met elkaar over het bundelen van hun krachten. Deze gesprekken hebben geleid tot een overname van PGZ per 31 maart 2021 door Allerzorg. Daarmee wordt PGZ net als Allerzorg onderdeel van Orpea Nederland.

Met de nieuwe samenwerking kan PGZ de kwaliteit van zorg en begeleiding vasthouden en zich verder ontwikkelen als krachtige zorgpartner van Allerzorg. René Boumans, directeur PGZ, zegt hierover “PGZ is trots dat zij met deze stap behoort tot een professionele en (inter)nationale zorgonderneming welke een prominente positie op de markt van de ambulante geestelijke gezondheidszorg en kleinschalige woonzorg inneemt. Door als zorgaanbieders onze krachten te bundelen, is continuïteit gewaarborgd. De nieuwe samenwerking leidt tot meer mogelijkheden en slagkracht.’’

Sinds 2015 was PGZ een portfoliobedrijf van Holland Capital. Hubert Verbeek, managing partner Holland Capital stelt over de overname: “We zijn verheugd dat PGZ onderdeel gaat worden van Allerzorg. De samenwerking komt ten goede aan zowel de efficiëntie als de zorgkwaliteit in Nederland. Wij kijken terug op een prettige samenwerking met René Boumans en zijn team en wensen hen en het management van Allerzorg veel succes toe.’’

Over Orpea Groep en Allerzorg
Orpea Groep is een Franse zorgorganisatie met locaties in Europa. Orpea is aan het uitbreiden in Nederland en actief op het gebied van woonzorg, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg. Met labels als Allerzorg, Bloemendael, Compartijn, Dagelijks Leven, ’t Zicht, Van Hollant, Wonen bij September en Woonzorgnet. Orpea heeft hierdoor uitstekende kennis van de Nederlandse markt en goede relaties met de verschillende stakeholders in het Nederlandse speelveld.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.